jeugd 6-9 jaar

Annemarie van den Brink

Amigos!
Annemarie van den Brink
Illustraties door  Harmen van StraatenTijn woont in de Fossielenbuurt, en daar wonen geen andere kinderen meer. Wel lopen er drie jongens rond in het Mammoetpark, dat vlakbij is, maar die drie zijn pestkoppen, en Tijn durft daar niet meer te gaan spelen. Zijn enige vriend is opa Buurt, een oude man, die in z’n eentje wat verderop woont.


En dan staat er ineens een verhuiswagen in de straat, gevolgd door een klein autootje. Uit dat kleine ding stapt een man. En dan.. een jongen! Een jongen met donker piekhaar die zo te zien van Tijns leeftijd is. Tijn aarzelt niet, en gaat meteen de nieuwe jongen begroeten. Hij komt uit Spanje, vertelt hij en heet Manoe.


‘Tijn?’vraagt Manoe eindelijk. Ondertussen probeert hij een steentje tegen de stoeprand te ketsen. Meteen raak.
‘Amigos? Vrienden?”
Tijn knikt meteen. ‘Amigos.’


Manoe heeft een Spaanse moeder en een Nederlandse vader, en heeft de eerste jaren in Spanje gewoond. Zijn Nederlands is goed, maar niet perfect. Soms begrijpen de jongens elkaar niet, maar dat komt steeds goed. Manoe heeft nog een verrassing in petto voor Tijn: er is nog een Rosa onderweg. Vast een zusje, denkt Tijn. Maar daar vergist hij zich in.


Het verloop van hun vriendschap wordt in korte hoofdstukken verteld. Ze krijgen te maken met de Top drie van Erg, opa Buurt belandt in het ziekenhuis, en Rosa zorgt ook voor problemen.


Best aardig, maar echt spannend of verrassend is het verhaal niet. Het is wel duidelijk en met veel dialogen, dus prettig leesbaar. De tekeningen zijn leuk, en brengen wat afwisseling aan; kinderen van de doelgroepleeftijd vinden het vast een fijn boek.


ISBN 9789025111151 | Hardcover | 120 pagina's | Holland B.V., Uitgeversmaatschappij | april 2010
leeftijd 7 - 9 jaar Inclusief kaart

© Marjo, 18 oktober 2010

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER