jeugd 6-9 jaar

Peter Reynolds

Meer van mij


Luc had het altijd maar druk, druk, druk. Er was altijd wel wat te doen. Ik maak maar een lijst, dacht hij, dan kan ik al het werk beter overzien.
Maar de lijst hielp ook niet. Luc bleef het maar zo vreselijk druk houden. Waren er maar meer van mij zuchtte hij op een dag. Toen werd er op de deur geklopt. Luc wist niet wat hij zag. Daar stond hij zelf voor de deur!
Luc nummer twee dacht dat ze het samen wel zouden redden. Maar dat lukte dus niet, ze kregen het alleen maar drukker. Er kwam een derde Luc, een vierde... een tiende Luc bij en nóg hielp het niet. Luc was op gegeven moment zo vreselijk moe en het werk werd maar niet minder... Hij móest even gaan liggen.
Toen hij wakker werd stonden 9 Lucs om hem heen. 'Dromen doe je maar in je eigen tijd' zeiden ze. En toen was Luc het zat.
'Dat bepaal ik zelf wel!' zei hij tegen de Lucs en floep alle Lucs waren verdwenen. En nu?
Nu doet Luc alleen nog maar de dingen die écht nodig zijn.


Een boekje voor kinderen om te laten zien dat je niet alles kunt doen ook al wil je dat graag. Luc zag door de bomen het bos niet meer en het ene werkje lokte het volgende werkje weer uit. Luc ruimde op en zag dan dat kleren in de was gedaan moesten worden. Bij het ophangen van de was zag hij dat de tuingeharkt moest worden en het vogelhuisje geverfd moest worden enz. Hij had nooit eens rust en wilde alles tegelijk doen. Hij nam helemaal geen tijd voor zichzelf en putte zichzelf helemaal uit. Toen hij zich minder druk maakte bleef er tijd voor hem alleen over en dat vond hij heerlijk!  Een verhaaltje om over na te denken...
Het boek staat verder vol afbeeldingen die erg grappig zijn. Je ziet al die Lucs ronddraven en het druk, druk, druk hebben en steeds drukker krijgen. Op het laatste plaatje heeft Luc eindelijk rust en zie je hem heerlijk in het gras liggen...


ISBN 9789056378172 Hardcover 24 pagina's Uitgevrij Lemniscaat 2006
Vertaald door L.M. Niskos Leeftijd 6+

© Dettie, 4 oktober 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER