jeugd 6-9 jaar

Ilse de Keyser

http://www.ilsedekeyzer.be

 

Nessie. Het verborgen waterwezen
Illustraties van Dana Martens
Tekst van Ilse de Keyser

 

Oom Scott neemt Rhona één keer per jaar mee op stap. Hij woont in een klein huisje aan Loch Ness. Dat zal wel meer van Nessie betekenen, want dat grote meer in Schotland staat er om bekend dat er een monster in woont. Het is wereldberoemd, maar niemand heeft het ooit gezien. Nou ja, er zijn wel mensen die zeggen dat ze hem gezien hebben, maar bewijzen hebben ze niet.
Deze zomer stelt oom Scott voor om met een bootje het meer op te gaan om een monster te gaan vangen.


‘Maar monsters bestaan toch helemaal niet?’
‘Toch wel, hoor!’
‘En waarom wil je het monster vangen?’
Oom Scott krabt in zijn haren. ‘Dan kom ik in de krant en word ik rijk. Dan ben ik iemand!’ ‘Maar je bent toch al iemand, jij bent mijn oom Scott!’


Rhona gaat natuurlijk mee, maar ze verwacht niet dat ze iets gaan vangen. Zeker geen monster, want dat bestaat helemaal niet!
Of wel?


Een verhaal met wijze lesjes, voor oom Scott, maar ook voor Rhona, die moet kiezen of ze een geheim al of niet zal verklappen en met humor – haha, de manier waarop oom Scott denkt het monster zeker te kunnen vangen!
Maar het is vooral een verhaal met magie en betovering, sprookjesachtig haast. Het is een voorleesverhaal met pagina’s vol prachtige sfeerbeelden, een genot om naar te kijken.


Ilse De Keyzer (1980)  is een Belgische jeugdboekenschrijfster. Naast haar schrijfwerk is zij docente. Haar ervaringen in het onderwijs waren de aanleiding voor haar debuutroman Harde Noten in 2012, een pleidooi tegen het pesten.

Dana Martens debuteert met dit boek. Van haar zien we vast meer verschijnen want deze tekeningen zijn erg mooi.


ISBN 9789044852080 | Hardcover | 40 pagina's | Uitgeverij Clavis | juli 2023
Afmetingen 21.7 x 29.7 cm | Leeftijd vanaf 6 jaar

© Marjo, 13 augustus 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER