jeugd 6-9 jaar

Danny De Vos

https://www.dannydevos.eu

 

Kapper Tom
illustraties: Arnold Hovart
tekst: Danny De Vos


Eigenlijk is dit zo'n boek waar je niets over moet vertellen maar wat je gewoon moet zien en lezen! Maar ja kinderen (en hun ouders) moeten ook weten dat het boek bestaat dus schrijf je er toch maar een verslag over.


Het boek gaat dus over kapper Tom die het welbekende bloempotmodel aanhoudt. Iedereen die bij hem in de stoel komt te zitten, krijgt een flinke soepkom op zijn hoofd en alles wat daar aan haar onderuit komt, wordt weggeknipt. Het resultaat is prima. Hij noemt het 'de coupe à la kom'. Zijn coupe wordt een ware trend. Maar dan gebeurt er een ramp. De soepkom valt en spat uiteen...


Kapper Tom raakt zijn klandizie kwijt, want zonder kom kan hij niet knippen. Uit verveling wipt hij maar eens binnen bij buurvrouw Kaat van het antiquariaat. En daar gebeurt het! Hij vindt een mooie vaas... en knipt zijn eerste klant een vaasmodel en de militair krijgt een prachtig blokhead dankzij een mooie stevige heel grote mok en wat te denken van een sauskom of een trechter? Dankzij Kaats antiquariaat worden er steeds meer nieuwe modellen geknipt.
De kapsels van Kapper Tom worden een rage!


Men zag langs de drie eikenbomen
steeds meer nieuwe klanten toestromen.
Tom knipte non-stop
en het viel hem op
dat hij vaak van Kaat stond te dromen.


Het boek loopt helemaal goed af, helemaal voor Tom en Kaat. Zo zie je maar dat aanvankelijke pech uiteindelijk heel goed uit kan pakken!
Maar de kleine Andreas is later niet zo blij met de 'kom' die door zijn papa gebruikt wordt. Wat voor kom dat is, moet je zelf maar kijken...


Nu is dit verhaal op zichzelf al heel leuk maar de afbeeldingen zijn nóg leuker. Op grote uitklapbladen zien we de geweldige modellen die kapper Tom met zijn 'kommen' weet te knippen. Er wordt zelfs een koptelefoon gebruikt voor de kalende man... Alles is enorm vindingrijk en vol humor afgebeeld. Zelfs degene die het boek eventueel voorleest zal er veel plezier aan beleven.


ISBN 9789461319173 | Hardcover | 64 pagina's | Uitgeverij Van Halewyck | oktober 2019
Afmeting 21,5 x 25,5  | Leeftijd 6+

© Dettie, 24 december 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER