jeugd 6-9 jaar

Davide Cali

Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt, want...
Illustraties: Benjamin Chaud
Tekst: Davide CalÌ


‘Gisteren was ik echt heel ziek’ of ‘de hond heeft mijn schrift verscheurd’, daar kom je niet meer mee weg, misschien lukt het wel met de smoesjes die je in dit boek vindt?

…elfjes hadden mijn potloden verstopt!
…mijn hond was opgeslokt door een andere hond. Ik heb de hele middag bij de dierenarts gezeten.
…mijn broer en ik werden gekidnapt door het circus.


En nog vele andere meer of minder bizarre smoesjes.
Wat denk je, zou de juf hem geloven?


Al deze smoezen worden op een hele leuke manier uitgebeeld. Er is ontzettend veel te zien op iedere nieuwe pagina, waarop een afbeelding staat met daaronder de absurde smoes. Hoe ze dit bedacht hebben! Die van het zoeken naar de gordeldieren van de buren is ook heel leuk. Er is een woonkamer afgebeeld, en daar zitten inderdaad gordeldieren. Maar degenen die zoeken kijken op de verkeerde plaatsen.


Het is nog even de vraag of kinderen vanaf zes jaar al huiswerk moeten maken, maar is dat het geval dan kunnen ze in ieder geval deze leuke smoesjes gebruiken voor als het er dan een keer niet van komt.
Of hun juf of meneer er in trapt?
Ze zijn absoluut goed voor eventjes goed lachen. Of zou je geloofd worden als je vertelde dat een beroemde filmregisseur een nieuwe film wilde opnemen in jouw kamer?
De afloop is heel verrassend...


Davide Cali is een in Zwitserland geboren Italiaanse schrijver van prentenboeken en graphic novels, voornamelijk voor kinderen en jonge volwassenen. Hij woont in Italië. Zijn werk is gepubliceerd in 25 landen en vertaald in vele talen.
Benjamin Chaud is een Franse illustrator. Hij studeerde aan kunstacademies in Parijs en Straatsburg Zijn bekroonde boeken zijn vertaald in meer dan twintig talen.


ISBN  9789048868292 | Hardcover | 40 pagina’s | Uitgeverij Moon| maart 2023
afmeting: 22.3 x 28.6 | Leeftijd vanaf 6 jaar

© Marjo, 8 april 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER