jeugd 10-12 jaar

Hij & ik


De twaalfjarige Rosalie moet haar vakantie thuis doorbrengen, omdat haar ouders geld opzij moeten leggen voor hoognodige verbouwingen. Ze verveelt zich, haar beste vriendin Saskia is niet alleen wél op vakantie, maar ze hadden vlak voor haar vertrek ook nog ruzie en Rosalie weet niet of het nog goed komt. Na de vakantie gaan ze allebei naar dezelfde middelbare school.
Op een dag komt haar moeder thuis met een hele rare plant, en omdat ze niet goed weet wat ze er mee moet geeft ze hem aan Rosalie om hem als welkomstcadeautje naar de nieuwe buren te brengen. Zo ontmoet ze Zeger, een jongen die net zo oud is, naar dezelfde school zal gaan, maar die bepaald niet is zoals de andere jongens die Rosalie kent. Hij leest graag, en is erg in allerlei dingen geïnteresseerd. Ze kan heel goed met hem over van alles en nog wat praten. En zo brengt ze deze vakante veel tijd door met Zeger. Dan begint school.
Saskia, haar vriendin, gelukkig is ze dat nog steeds, en zij komen ook bij elkaar in de klas. Waar ook de knappe Ramon zit, op wie elk meisje valt, en Zeger. Die is al snel de dupe van allerlei pesterijen, omdat hij zo anders is.
Tot haar schrik merkt Rosalie dat ze op school Zeger uit de weg gaat, soms zelfs ook om hem lacht. Maar thuis is hij nog steeds haar vriend. Dat kan natuurlijk zo niet doorgaan...
Dit is een thema waar al veel over geschreven is, en ook de manier waarop Eiselin het aanpakt brengt geen verrassingen met zich mee. Een lekker leesboekje dus, niet bijzonder.


isbn 978 90 8949 002 5 deel 12 uit de Kidsbibliotheek, Lemniscaat, 12 jaar en ouder

© Marjo, februari 2008