jeugd 10-12 jaar

Project Pandora
Team Leonardo 3
Erwin Claes


Wat begon met de diefstal van een eeuwenoud ivoren vikingbeeldje eindigt met een klapper waarin dat beeldje nog steeds belangrijk blijkt.


Eerst was het de maffioso Dell’Anno die uit was op het beeldje, maar hij ontdekte al snel dat er ook anderen waren die dat voorwerp wilden hebben. Waarom??? Je zou bijna medelijden krijgen met de Italiaan, nu hij in dit derde deel alle moeite doet om uit handen van de politie te blijven en zelfs zijn eten bij elkaar moet stelen op de markt. Hij is ver gezonken!
Maar hij zit niet bij de pakken neer en dus is er opnieuw een ontmoeting met de familie Verspecht.


Wie de eerdere delen gelezen heeft – wel zeer aan te raden om dit allemaal te kunnen volgen! – weet dat Ellen Verspecht met haar 12 jaar jongere broer Emil samen in Vordersteen woont. Zij werkt bij de politie, Emil gaat braaf naar school en trekt veel op met de tweeling Jasper en Myrthe, en sinds kort ook met de burgemeesterszoon Thom.


De ouders van Emil en Ellen zijn omgekomen bij een brand en hun opa in wiens huis ze wonen heeft een auto-ongeluk gehad, dat hij niet overleefde. Broer en zus blijken evenmin veilig, dus wat is er allemaal aan de hand? Waren de brand en het ongeluk dan niet een ongeluk?
De jongelui zijn in eerdere avonturen achter het bestaan van Team Leonardo gekomen, een vriendenclub die iets van plan was met geesten. Van die groep wetenschappers is alleen professor Plechelmus er nog, en die zwijgt als het graf. Toch ontdekken de jongelui het een en ander, en dat komt vooral door degenen die het geheim van de club willen gebruiken voor eigen snode doeleinden.


Intussen gaat het gewone leven ook door. Myrthe en Jasper lijken verliefd, en op school wordt een project gestart voor een race met zelfgemaakte voertuigen. Natuurlijk doen de jongens mee! De meisjes zijn intussen druk met hun blog over paarden.


Roberto Dell’Anno is een sympathieke boef, die voor de nodige humor zorgt en vanwege de ietwat technische details die we voorgeschoteld krijgen in verband met het bouwen van dat voertuig, is het een afwisselend verhaal. Het is spannend, zit vol verrassende wendingen en leest als een trein.
Een serie om eens lekker voor te gaan zitten!


Erwin Claes (1977) studeerde archeologie en was dol op schrijven. Nu heeft hij al verschillende spannende series voor de jeugd geschreven. Wat zou er volgen nu deze serie klaar is?


ISBN 9789044840940 | Hardcover | 181 pagina's | Uitgeverij Clavis | april 2021
Illustraties door Michaël Olbrechts | Leeftijd vanaf 10 jaar

© Marjo, 30 juni 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER