jeugd 6-9 jaar

Luna's beestenboel
illustraties: Melchior van Rijn
tekst: Monique Berndes 

Luna is een heks en ze kan een beetje toveren maar ze heeft haar moeder moeten beloven dat ze nooit in haar eentje zal toveren. Dat mag ze alleen doen met mama erbij. Maar ja wat doe je als je ziet dat iedereen een groot cadeau heeft meegenomen naar het feestje van Aisha? Dan tover je toch gauw wat anders in plaats van dat stomme boek over dieren. Het toeval wil dat Aisha gek op konijnen is dus wat is er makkelijker dan een konijn te toveren? Luna legt het ingepakte boek op de grond, ze wijst ernaar en zegt; "Bier, vier, zier, breng dat dier naar hier!"
Het pakje schudt heen en weer.
Het papier scheurt open en...
O jee... Je raadt het al!  Het toveren is compleet mislukt en Luna zit nu in de problemen. Het was namelijk helemaal geen boek over konijnen, maar over iets heel anders...
Wat moet Luna nu doen? Niemand mag weten dat ze een heks is en ze zal toch alles weer goed moeten toveren. Misschien kan Luna dat zelf wel... of toch niet?


Ook dit tweede AVI boekje over Luna uit de serie Hoera ik kan lezen! is een leuk verhaal om te lezen.
Het verhaal is grappig en loopt lekker soepel. Dit laatste is iets wat nog wel eens mis wil gaan in AVI boekjes omdat de schrijvers moeite hebben met het inpassen van de toegstane woorden en de juiste regellengte. Het verhaal heeft een paar open eindjes maar dat is niet storend.
Het lettertype dat gebruikt is, is ook geschikt voor mensen die moeite met lezen hebben zoals mensen met dyslexie.
De in zachte kleuren gemaakte waterverfafbeeldingen zijn prettig om te zien en worden soms op ooghoogte weergegeven, net alsof je bijvoorbeeld tegenover Luna aan tafel zit. Persoonlijk vind ik deel 1 ietsje fantasievoller qua verhaal maar evengoed is dit deeltje ook een heel aangenaam leesboekje om uit voor te lezen of zelf te lezen. 


ISBN 9789051163186 Hardcover 48 pagina's Uitgeverij De Vier Windstreken 12 augustus 2013
Leeftijd AVI E4 (eind groep 4) 7+

© Dettie, 15 augustus 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER