jeugd 6-9 jaar

Klem!


Rik is verhuisd en ziet als een berg op tegen de eerste schooldag op zijn nieuwe school en hij kan niet eens op zijn skateboard gaan want die staat nog ingepakt.
Als hij aankomt op het schoolplein zakt de moed hem helemaal in zijn schoenen... Iedereen staat te praten, niemand voetbalt of speelt. In de klas is het nog erger, alle kinderen vinden leren leuk! Ze vragen of ze verder mogen rekenen als het pauze is en ze drinken liever melk dan cola! Gelukkig is er één jongen die wel normaal lijkt. Rik ontdekt dat Timo net doet alsof hij leren leuk vindt en al snel worden ze vrienden en balen alletwee dat de rest zo saai is.
Als ze vragen of andere leerlingen mee willen doen met voetballen dan krijgen ze als antwoord "Nee, voetbal wekt agressie op". Alle kinderen zijn wel heel vriendelijk maar lijken net robots vindt Rik.
Ietje is een meisje van een andere klas en zij is ook gewoon...
Maar ineens begint Timo ook raar te doen, hij wil niet meer voetballen en geeft ook al van die rare antwoorden en later Ietje ook! Alledrie zijn zij nieuwe leerlingen op de school en Rik wordt heel erg bang. Er is iets heel vreemds aan de hand, straks wordt hij ook zo! En dat wil hij niet!
Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt allemaal héél rare dingen, maar niemand gelooft hem... hij zit helemaal klem!

Een heerlijk spannend verhaal met veel humor en in vlotte taal geschreven.

Leeftijd: 9-12 Uitgever: Ploegsma Verschenen: 2005 ISBN: 9789021616599 Hardcover 113 pagina's

© Dettie, juli 2007

Reageren? Klik hier!