jeugd 6-9 jaar

Elvis Presley
Illustraties: Ana Alberto
Tekst: Maria Isabel Sánchez Vegara


Elvis Presley, The King of Rock en Roll, wie kent hem niet?
Maar haast niemand weet dat Elvis op  8 januari 1935 in een heel kleine blokhut in de Amerikaanse staat Missisippi geboren is. Toentertijd werden mensen in groepen ingedeeld naar de kleur van hun huid. Maar Elvis interesseerde dat niets. Hij luisterde graag naar de countryliedjes van zijn moeder, maar ook naar de bluesnummers die de buren zongen.


Op zijn dertiende verhuisde Elvis met zijn vader en moeder naar Memphis, de stad van de muziek. Daar werd veel blues-, gospel-, rhythm and blues en countrymuziek gemaakt en gespeeld. Elvis pikte onderweg naar school al deze vormen van muziek op en gaf er zijn eigen draai aan en met succes! Op school won hij de talentenjacht!
Hierdoor aangemoedigd nam hij na schooltijd op eigen kosten zijn eerste plaatje op. Het werd gelijk een hit. Elvis had de Rock-'n Roll uitgevonden!

Elvis werd een topper, niet alleen door zijn muziek maar ook door zijn uiterlijk, maar vooral door zijn swingende heupen. Uiteindelijk werd hij een wereldster en een voorbeeld voor veel andere artiesten.


Opnieuw zo'n fantastisch boek van Maria Isabel Sánchez Vegara, die inmiddels een indrukwekkende serie heeft geschreven over belangrijke, inspirerende personen. Elk deel laat zien hoe het leven van diegenen begon met een grote droom en leidde tot een vooraanstaande plek in de wereldgeschiedenis, zoals bijvoorbeeld Anne Frank, Jane Goodall, Pablo Picasso en nog vele, vele anderen.


Bijzonder aan de serie is ook dat bijna elk boek door steeds een andere illustrator van afbeeldingen wordt voorzien, waardoor ze allen een heel eigen karakter krijgen.
Het blijft een groot genoegen om elke keer weer op deze bijzondere manier meer te weten te komen over deze bijzondere mensen. Elk deel is een feestje.

Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789051168235 | Hardcover | 36 pagina's | De Vier Windstreken | 9 februari 2024
Afmeting 24,6 x 20 cm | Nederlandse tekst: Antje Schoehuys-Blaak | leeftijd 6+

© Dettie, 5 juli 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER