jeugd 6-9 jaar

altDeel 4: De laptop van professor Steen
Met tekeningen van Elly Hees


Daar is Chris weer... ze heeft het niet naar haar zin. Het is nog wel kerstvakantie! Maar haar vrienden Tessa en Jack zijn uit logeren. Maar bij de Appelbooms is ook een logee in huis. Gigi is de dochter van een collega van haar vader. Maar zij is precies wat Chris’ moeder altijd wilde dat Chris was: een echt meisje: altijd netjes en verzorgd, beleefd en geïnteresseerd in meisjesdingen. Ze zit niet zoals Chris achter haar computer, en ze zwerft niet met haar hond door de duinen. Maar ze zoekt wel toenadering tot Chris, en als ze iedere keer de deksel op haar neus krijgt, begint ze gemeen te worden: ze verraadt Chris, zorgt er voor dat die huisarrest krijgt.


Wie Chris kent snapt wel dat zij met dat meisje niet op kan schieten. Het is dus niet vreemd als we lezen dat ze haar toevlucht zoekt bij Ella, de hoteluitbaatster. Maar Ella heeft het druk: Kerstmis komt er aan en haar hotel zit vol met congresgangers. Er is een of ander bijzonder evenement waar professor Steen zal spreken. Chris is er getuige van dat een stel motorrijders ook een kamer in het hotel eist. Ella moet hen die wel geven, maar niemand is er blij mee, met dat stelletje  rauwdouwers.
Als dan de laptop van de professor gestolen wordt, krijgen zij natuurlijk de schuld. En omdat Ella hen logies heeft gegeven, krijgt ook zij de zwarte Piet toegeschoven.
Gelukkig komen dan ook Jack en Tessa weer thuis, zodat ze Chris kunnen bijstaan in het avontuur dat natuurlijk volgt. Er zijn al verschillende aanwijzingen waar het over zal gaan. Er is een boorplatform voor de kust; er is een zeehondencrèche; Chris vindt dode  vogels, en  op die laptop stond belangrijke informatie.


Ik vind het jammer dat de stoere motorrijder die vrijwilligerswerk in de crèche doet, zich daar voor schaamt tegenover zijn maten. In een boek als deze wemelt het van de typetjes en clichés, en dat is helemaal niet erg, maar deze had wel eens doorbroken mogen worden.


ISBN 9789049923389 | Hardcover | 172 pagina's | Pimento | oktober 2010
Vanaf 9 jaar

© Marjo, 27 februari 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER