jeugd 6-9 jaar

Heksenwinkel
Kaye Umansky


Alweer het derde deel over Elsie Pekel en heks Magenta Spits in het dorpje Kleinbrugge.


Elsie werkt bij haar vader Albert in de familiezaak Pekels Warenhuis. Het is een klein winkeltje dat van alles te koop aanbiedt. Mensen komen er graag omdat Albert en zijn dochter de klant als koning zien. Ze zijn altijd  beleefd, hebben aandacht en de service van de winkel is uitstekend. Maar eigenlijk is de winkel vooral een ontmoetingsplaats voor de bewoners van Kleinbrugge. Er wordt wat afgekletst is het warenhuis.


In het Krommevingerwoud, vlakbij Kleinbrugge woont de rode heks Magenta Spits. Elsie is gek op haar. Magenta brengt leven in het anders zo saaie dorpje. Elsie heefft al eens op de toren van Magenta mogen passen (en stiekem een beetje getoverd) en ook al eens geholpen met het opzetten van het postorderbedrijfje dat allerlei betoverende spullen verstuurt.
Maar Magenta is nogal chaotisch en wispelturig. Ze verzint van alles en wil dat dan ook gelijk doen. Het bedrijfje heeft ze alweer opgedoekt want een echte winkel is veel handiger volgens haar.


De winkel tovert ze in het kleingeestige Kleinbrugge. De bewoners spreken er schande van. Een heks in hun dorp! Dat kan en mag niet. Maar Magenta wilde het nu eenmaal dus zal het gebeuren ook, helaas bezit ze geen enkel verkopersbloed, het wordt een puinhoop en al snel spring Elsie weer bij. De andere heksen zijn echter blij met de prachtige heksenwinkel en komen al snel in grote getale opzetten. De Kleinburgers vinden het vreselijk! Al die vreemde heksen in hun dorp!
En dan blijkt de winkel zelf ook wel heel raar in elkaar getoverd te zijn.
Hoe lang zal dat allemaal goed gaan?


Kaye Umanski heeft er weer een betoverend verhaal van gemaakt, en ook de kleine speldenprikjes naar de huidige maatschappij zijn verrassend. Opnieuw een lekker fantasievol boek waarvan kinderen zeker zullen genieten.


ISBN 9789047713180 | Hardcover | 195 pagina's | Lemniscaat | 22 juli 2022
Vertaald door Jesse Goossens | Leeftijd 9+

© Dettie, 1 juni 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER