jeugd 6-9 jaar

Lúcia Flores en de mysterieuze cadeautjesfabriek


Lúcia Flores heeft na haar eerdere fantastische avonturen zin in een volgende reis met de magische trein, maar voorlopig moet ze proberen de les te volgen op school. Maar eigenlijk interesseren die Romeinen haar niet zo, ze wil naar haar grootvader, abuelo Hugo.
Iedereen zou haar voor gek verklaren, want is haar opa immers niet al lang overleden? En ja, dat klopt, maar hij is in een nieuw universum, een magische wereld, en daar kan hij zijn kleindochter ook naar toe halen!


En dan voelt ze tintelingen, en als ze de gang op rent hoort ze de stem van abuelo Hugo.
Enthousiast gaat ze naar de plek waar de stem vandaan komt: daar staat een pakketje, een cadeautje! Op het moment dat ze in de gaten krijgt wat ze met die doos moet duikt ineens Dion op. Dion, die vervelende jongen uit haar klas! Hij wil weten wat ze aan het doen is…


Voor ze het weet is Dion met haar op weg naar de trein, ze moet hem wel vertellen wat er aan de hand is, want Johannes Groen de Heer de Conducteur zegt dat hij hem niet terug kan brengen. Maar misschien is Dion toch wel handig, als Lúcia een raadsel op moet lossen?
Eenmaal in het land van Donum aangekomen, hoort ze namelijk dat de grote cadeautjesmaker vermist wordt en dat binnenkort dé feestdag voor alle kinderen, Internationale Kinderdag, er aan komt. Op die dag krijgen alle kinderen een cadeautje, maar het ziet er naar uit dat het nu niet zal gebeuren. Maar het mag natuurlijk niet gebeuren dat de kinderen niets krijgen! Lúcia en Dion zullen hun best moeten doen om de cadeautjesmaker terug te vinden.
En dat wordt natuurlijk weer een knotsgek avontuur. Dit keer met heel veel cadeautjes en snoep, dus het zal zeker in de smaak vallen…


De vondsten van Chinouk Thijssen zijn weer reuze vermakelijk en spitsvondig: DJ Droppie, de bonbonnetjes en de hoofd-Bonbon, een dropveterpoort, Babbelende Schommels en nog veel meer. Het is weer genieten!
En hoe dat nu afloopt met die vervelende klasgenoot? Lees zelf maar…


Chinouk Thijssen (1983) is de auteur van Fataal spel en de Truth or Dance-trilogie. Naast het schrijven van youngadultthrillers werkt Chinouk als freelance corrector en geeft ze lezingen op school.


ISBN 9789044847208 | Hardcover | 40 pagina’s | Uitgeverij Clavis | oktober 2022
Illustraties van Stefan Yamá Cab | Leeftijd 8+

© Marjo,6 maart 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER