jeugd 6-9 jaar

Koning Eddie en de pestende poppen
Andy Riley


Dit is alweer het derde deel in de grappige Koning Eddie-serie! Koning Eddie is terug met een spannend avontuur.


Er gebeurt iets raars in Eddieland: keizer Nurbizoon gedraagt zich niet langer kwaadaardig! Hij doet gekke dingen als glimlachen en speelgoedpoppen van zichzelf maken voor de boeren en draagt zelfs een bloem op zijn kroon. Is hij iets van plan? Waarschijnlijk wel. Wat zal dat zijn?


De bewoners van Eddieland worden op een dag opgeroepen om zich in een superspeelgoedwinkel tot poppen te laten ombouwen, kraaien strooien pamfletten uit en Koning Eddie gaat bij de speelgoedwinkel kijken waar honderden mensen al in de rij staan:


‘Uwe majesteit ! U moet voorin de rij komen staan,’ zei een boer. ‘U bent tenslotte de koning,’ zei de ander. ’Dank jullie wel, maar ik denk dat ik gewoon net als iedereen ga wachten,’ zei Koning Eddie.

 
Tot zijn schrik ontdekt hij, dat keizer Nurbizoon iedereen laat ombouwen tot een kopie van zichzelf. Zo lopen er dan rond: Diepzeeduiknurbizoon, Chefkoknurbizoon, Prinses Nurbizoon enz. enz. Uiteindelijk wil Nurbizoon zo het rijk van Koning Eddie ontregelen. Zal Eddie er een stokje voor steken?


Voor fans van de moedige en grappige Koning Eddie een aanrader! Kinderen van 7 t/m 10 kunnen zich onmiddellijk met Koning Eddie vereenzelvigen. Hij is slim, maar ook een Koning met een harnas, een schild en een kasteel vol geheime gangetjes.


Hiervoor verschenen Koning Eddie en de kwade keizer en Koning Eddie en het machtige monster! . 'Briljant origineel en hilarisch. Het is bijna zo goed als een van mijn eigen boeken’ schreef David Walliams, auteur van o.a. Oma Boef. En dat is niet verwonderlijk.
Het boek werd door de schrijver zelf van illustraties voorzien en zo prijkt er voorin een kaart van de twee landen waar het in dit deel weer om gaat: Nubizonia en Eddieland.


Een hilarisch kinderboek met fraaie illustraties!


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789000357390 | Hardcover | 178 pagina’s | uitg. Van Holkema en Warendorf | september 2018
Vertaald door Edward van de Vendel | Leeftijd 7 +

© Karel Wasch, 12 november 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER