Non-fictie jeugd

Jackie McCann

http://www.aaroncushley.com

 

Als er 100 mensen op de wereld waren
Illustraties: Aaron Cushley
Tekst: Jackie McCann


Er zijn 8 miljard mensen op onze aarde. Een getal dat je je lastig kunt voorstellen. Helemaal als je 7 jaar bent. Om het wat duidelijker te maken heeft de auteur Jackie McCann een prentenboek ontworpen waarin het werelddorp geïntroduceerd wordt. In dit werelddorp wonen 100 mensen. Elk mens staat dus voor ongeveer 80 miljoen mensen op de echte wereld. Als je naar 100 mensen kijkt, wordt het makkelijker om te begrijpen wat onze overeenkomsten en onze verschillen zijn. Met prachtige illustraties die getekend zijn door Aaron Cushley wordt dit werelddorp uitgebeeld.


Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere de uiterlijke kenmerken van de mensen, de continenten waarop mensen wonen, hoe veilig het is waar mensen wonen, de talen die gesproken worden, wat de mensen eten, wie er schoon water, elektriciteit of internet heeft en of er genoeg geld is voor iedere inwoner van het werelddorp.
Als afsluiting heeft Jackie McCann een aantal prangende vragen over de toekomst.


Interessant om dit prentenboek door te lezen! Leuk ook dat op de eerste pagina alle bronnen vermeld staan die de auteur gebruikt heeft om dit boek samen te stellen. Voor nieuwsgierige kinderen erg handig om zo snel nog meer te lezen over de genoemde onderwerpen.
Voor een prentenboek staat er veel tekst op elke pagina, maar dat bij elk onderwerp echt bijna altijd 100 mensen getekend zijn, maakt het boek extra boeiend om door te nemen.


Het prentenboek zou geschikt zijn voor nieuwsgierige kinderen vanaf 7 jaar. Om voor te lezen kan dit zeker. Als kinderen het echter zelf zouden willen lezen, verwacht ik eerder dat het voor kinderen is van een jaar of 9.


ISBN 978 90 261 6622 8| NUR 232 | Hardcover| 32 pagina’s | Uitgeverij De Fontein| april 2023
Als er 100 mensen op de wereld waren is vertaald door Wilma Eras | Leeftijd 7+

© Els ten Voorde, 18 april 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER