Non-fictie jeugd

Celine Dept en Michiel Callebaut

Cemi doeboek2
Céline Dept en Michiel Callebaut

Helaas is het nog steeds zo dat voor veel jongeren dat ene mediakanaal veel interessanter dan een boek. You-Tube blijft maar groeien, en raakt steeds voller met vloggers.
Céline Dept en Michiel Callebaut zijn twee Vlaamse vloggers, erg populair, in ieder geval in Vlaanderen. Nu kun je als je succes hebt met die filmpjes, en dus veel volgers in de gaten houden wat je doet, ook een boek maken. Céline en Michiel besloten dat te doen, en zo verscheen hun eerste Doeboek een jaar geleden. Het wordt nu gevolgd door een tweede boek. CEMI doeboek 2.

Ook dit is een paperback geworden, met ongeveer dezelfde lay-out. De omslag in gelijke kleurstelling, met de twee schrijvers er groot op.
Eveneens begint het boek met een uitgebreid interview waardoor je de twee beter leert kennen. Steeds terugkerende onderwerpen zijn de moppentrommel en de challenges.


Over hun eigen challenges, die ze natuurlijk filmden, vertellen ze wat ze zoal deden, wat er fout ging en hoe ze er zelf op reageren. Er is bijvoorbeeld die challenge over een lift vinden voor lange mensen. Michiel is namelijk 2.10 meter!
En jezelf vermommen en dan gewoon op je eigen school rondlopen. Herkent iemand je?
Van deze challenges kun je op You-Tube de filmpjes terugvinden, ook met een QR-code uit het boek.


Als je het boek leest kun je er nog wat van opsteken ook, er staan veel al of niet nuttige weetjes in, deels in combinatie met wetenschappelijke testjes. Zo beweert men dat een vrouwenhart sneller klopt dan dat van een man. Onze vertellers kunnen dat natuurlijk zelf uitzoeken, en laten dat zien.
En natuurlijk spelletjes, kwisjes, puzzels. Je kan er weer uren mee zoet zijn, met dit boek!


Céline Dept (Oostende, 1999) is een Belgische sociale-media-persoonlijkheid die bekend is van TikTok. Ze werkt samen met Michiel Callebaut (1996)
In mei 2023 had ze op TikTok ruim 12 miljoen volgers, wat haar de grootste Belgische TikTokker maakt qua behaalde volgers.


ISBN 9789464103519 | paperback| 69 pagina’s | Uitgever Horizon | mei 2023
Leeftijd vanaf 10 jaar

© Marjo, 11 juni 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Cemi Doeboek
Celine Dept en Michiel Callebaut

Celine Dept en Michiel Callebaut, eerlijk gezegd nog nooit van gehoord…
Als je altijd met je neus in de boeken zit, dan krijg je dat. Maar de doelgroep zal het waarschijnlijk wel weten! De twee Belgen zijn bekend van hun filmpjes op YouTube en TikTok.
Daar zie je video's over dansjes, liedjes, voetbal, vlogs en trending content. Zo probeerden ze tijdens een ijskoude nacht in een tentje in de tuin te slapen.

Als je bekend bent als YouTube-duo, dan hoort daar een boek bij natuurlijk, het Cemi Doe Boek. Cemi staat natuurlijk voor Celine en Michiel. Zij beginnen het boek met een kort voorstelrondje, later vind je een uitgebreider interview met Celine en Michiel.


Je kan zelf een eigen rondje doen, vertellen wie je bent op een soort van pagina uit een vriendenboekje. Je kan je vrienden er ook in  laten schrijven. Er is voldoende lege ruimte voor. Dat is er ook bij de andere quizjes en spelletjes.
Er staan leuke tips in zoals bijvoorbeeld hoe je met behulp van een code boodschappen overbrengt.


Natuurlijk vind je er challenges, (voor de puristen onder ons: uitdagingen) Filmpjes die het tweetal gemaakt heeft in verband met die uitdagingen vind je op TikTok of YouTube, maar je kan er zelf ook verzinnen. Dat is helemaal niet moeilijk! Als voorbeeld wordt genoemd: noem zoveel mogelijk blauw eten. Kun je zowel de Nederlandse term als de Vlaamse voor een aantal voorwerpen noemen? (die is nog leerzaam ook!)


Een heel ander soort uitdaging, een die ze zelf al aangenomen hebben is 24 uur lang alleen maar snoep eten.
Je kan je wel indenken dat zoiets vies tegenviel. Maar je kan het natuurlijk toch zelf proberen!


Je vindt ook nog knutselideetjes in het boek, en puzzels. Je kan een bucketlist (= Nederlands: loodjeslijst, een lijst met dingen die iemand nog gedaan wil hebben voordat hij sterft) malen en opschrijven. Zoekplaatjes, en nog veel meer.
En – niet verder vertellen!- achterin staan oplossingen van een aantal puzzels.
Met dit boek kan je best een flink aantal uren zoet zijn. Vervelen hoeft niet de komende zomervakantie!


ISBN 9789464102574 | paperback | 96 pagina’s | Uitgeverij Horizon | mei 2022
Leeftijd vanaf 10 jaar.

© Marjo, 28 juni 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER