Non-fictie jeugd

Dionne Slagter

Onne DIY
Dionne Slagter


Als je dit boek doorbladert begrijp je wel hoe het komt dat iemand als Dionne zo populair is geworden. In deze moderne tijd waarin jongeren iedere dag op YouTube filmpjes bekijken, kun je als volwassene alleen maar toejuichen dat er dit soort filmpjes bestaan, waarmee kinderen aangezet worden tot knutselen, tot zelf dingen maken. Heb je een hekel aan de commercie die er op internet nu eenmaal is, dan geef je je kind toch lekker dit boek, want hierin kan je net zo goed zien hoe je al die leuke dingen maakt die Dionne in de filmpjes voordoet.


‘Heel veel toffe ideeën voor Halloween en Kerst’ staat er op de voorkant. Hm, en Sinterklaas dan? Helaas komt die goede man er maar bekaaid van af in dit boek - slechts één surprise! -, maar je kan met een beetje fantasie ook leuke surprises maken als je de technieken van de Halloween- en Kerstideetjes goed bekijkt.
Bij ieder idee staat aangegeven hoe de moeilijkheidsgraad is, en natuurlijk ook een lijstje met wat je nodig hebt. En dan volgt de uitleg hoe het gaat. Gewoon precies doen wat er staat, dat moet goed gaan!


Ok, Halloween. Je kan het je makkelijk maken door een kaart te maken met een stempel van een appel, maar het idee om je oude Barbie om te toveren tot een zombieBarbie is wel heel leuk (ja ja, ook moeilijker) Grappig: bij stap 1 staat: ‘neem afscheid van je Barbie zoals hij nu is.’ En dan volgt stapsgewijs hoe je de metamorfose laat plaatsvinden. Als je een Halloweenfan bent, is dit een must. En als je ook nog eens naar een Halloweenfeestje gaat, is een choker zoals Dionne ze maakt ook zeker een succes!


Voor de Kerst zijn er natuurlijk ook leuke ideeën. Wijnglazen met nepsneeuw die erg lijken op van die glazen bollen die je moet schudden om het te laten sneeuwen! Kerstbomen, kerststerren, allemaal net iets anders dan iedereen ze heeft, en best makkelijk te maken. En wat heel praktisch is: er wordt beschreven hoe je makkelijk en goedkoop een foute kersttrui maakt!


Er staan ook nog knutselideeën in die wat algemener met de winter te maken hebben of dingen die je het hele jaar door kunt maken. Maar in de winter heb je misschien wel net even meer zin en tijd om te gaan knutselen! Echt, ze zijn allemaal erg grappig om te maken. Bij sommige wordt aangegeven dat je er beter een volwassene bij in de buurt kan hebben, zoals wanneer je iets met brandende waxinekaarsjes gaat doen. Er staan ook een aantal dingen in die leuk zijn om samen met anderen te doen. Op een clubje of op school bijvoorbeeld.


Tussen de verschillende categorieën door vind je een interview met Dionne, en gesprekken met haar vrienden. En wie Dionne al kent van de filmpjes ziet ook het hondje Dolly terug!


Erg leuk boek, en fraai vormgegeven ook! Wel ziet het er erg meisjesachtig uit, terwijl er heus wel dingen in staan die jongens ook kunnen doen. Een oud jack of oude schoenen pimpen, waarom niet? Of kaarsen in blik, of een vogelvoerhuisje? Dat kunnen jongens net zo goed.


Dionne Slagter (1990), beter bekend als OnneDI, is YouTuber, actrice en zangeres. Ze heeft ruim 830.000 abonnees op haar YouTube-kanaal.


ISBN 9789048853830 | Hardcover | 128 pagina's | Uitgeverij Moon | oktober 2019
Leeftijd vanaf 8 jaar

© Marjo, 17 oktober 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER