Non-fictie jeugd

Sarah Rebar

Een regenboog van smaken!
Kleurboek horend bij Wafeltje + Mochi
Sarah Rebar

Een kleurboek met een verhaaltje!
Je kan deze twee boekfiguren al kennen van Netflix, maar natuurlijk ook van eerdere boeken. Wafeltje en Mochi hebben al avonturen beleefd: eentje waarin ze leerden hoe ze een pizza konden maken en eentje waarin ze groenten en fruit inmaakten.
Bij dat laatste verhaal werkten de vrienden in de supermarkt waar ze zich ook bevinden in dit kleurboek. Hun vrienden: Bezig Bijtje, de Magikar en Intercommie worden afgebeeld op kleurplaten, met er boven de tekst wie ze zijn.


Het verhaal wordt verdeeld over alle pagina’s, waarbij opgemerkt moet worden dat de linker pagina steeds wit is gebleven. Dat is dus de achterkant van de kleurplaat die je rechts ziet, waar de bijbehorende tekst boven staat. Handig om doordrukken te voorkomen!


Dit verhaaltje gaat over kruiden en specerijen. Wafeltje en Mochi zijn de potjes aan het beplakken met stickers. Maar o jee: het zijn stickers met een nul er op! Nu denken de klanten dat die potjes niets kosten en binnen de kortste keren is er geen enkel potje meer te vinden.

Maar, Wafeltje: zonder kruiden is eten helemaal niet lekker! Kleurloos! Hoe moet dat nu?
Want nu is de wereld kleurloos, en: de supermarkt ook! (handig in een kleurboek!)
Dan gaan Wafeltje en Mochi op pad: ze moeten nieuwe kruiden en specerijen vinden!
Vervolgens wordt duidelijk uitgelegd wat het verschil is en volgen we de zoektocht van de twee vrienden. Ze reizen naar San Francisco en naar Venetië, waar een tuinier en een winkelier hen nog meer vertellen over kruiden en specerijen.


Zou het Wafeltje en Mochi lukken om de wereld weer kleur te geven?
Jij kan ze er in ieder geval wel mee helpen!


Het zijn een heleboel kleurplaten, de een wat makkelijker – alleen een tomaat! – dan de ander: een gang in de supermarkt met alles erop en eraan.
Maar ze zijn allemaal vrij duidelijk en de informatie is helder.


Wafeltje en Mochi zijn de hoofdpersonen van een tiendelige netflix-serie: ’een culinaire jeugdserie’. Het is een productie van voormalig president Barack Obama en zijn vrouw Michelle Obama. Het idee is om kinderen te laten kennismaken met eten, vooral de herkomst daarvan. En wie weet raken ze geïnspireerd om te koken met nieuwe lekkere ingrediënten.
De poppen Mochi en Wafeltje zijn speciaal in het leven geroepen om jonge kinderen aan te spreken.


ISBN 9789048863310 | paperback | 128 pagina's | Uitgeverij Moon| november 2021
Afmeting: 27,5 x 20,2 x 1 cm; illustraties van Sarah Rebar | Leeftijd 3+

© Marjo, 23 november 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER