Non-fictie jeugd

Het kleine beestje

Minuscule
Zoek & vind...

het kleine beestje


Minuscule is een grappig, ondeugend, soms plagerig lieveheersbeestje. Samen met zijn insectenvriendjes beleeft hij allerlei avonturen die op de televisie - en in de bioscoop - te zien zijn.  In dit boek stellen Minuscule en alle vriendjes zich netjes voor. Je hebt de levendige juffer, die als een helikopter klinkt of de zeurderige huisvlieg die een echte pestkop is en de grote groene sprinkhaan die prachtige muziek kan maken, de uitgestrekte strekspin die altijd pech heeft en de zorgzame springspin die het altijd koud heeft. En zo komen er nog veel meer dieren zich voorstellen tot de gevaarlijke en gemene rode mier aan toe.


Maar... deze keer ga je niet mee op avontuur maar komt het avontuur naar jou toe!
Je kunt namelijk van alles doen in dit boek. Minuscuul nodigt je bijvoorbeeld uit om zijn tweelingzusjes te helpen zoeken op de tekening vol lieveheersbeestjes. Maar je mag hem ook helpen om vriendjes die hij mist te leveren. Dit kun je doen door de stickers die in dit boek zitten op de goede plek te plakken.
Alle insectenvrienden hebben ook heel veel zin om met jou boter kaas en eieren te spelen en kun jij uitvinden welk dier zich vermomd heeft?
Je mag ook de spin helpen om vervelende beestjes te vangen of de weg zoeken naar het huis van de mestkever.
Kortom, er staan allerlei doe- en zoekdingen in het boek en ben je er moe van geworden, dan kun je je potloden pakken en lekker rustig een van de mooie kleurplaten inkleuren.


Een erg leuk doeboek vol leuke opdrachten waarbij je ook nog eens heel leuke stickers kunt gebruiken.


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789050115278 | Gebonden met meer dan 100 stickers | 40 pagina's | Uitgeverij KNNV
Formaat: 23,5 x 27,5 cm Leeftijd vanaf 4 - 8 jaar
Vertaald door Bregtje van Hemert, B-lingue Tekst: Even voorstellen Tialda Hoogeveen

© Dettie, 27 december 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER