Non-fictie jeugd

Marie Greenwood

altGiga grote dino's
Marie Greenwood


Veertien pagina’s heeft dit boek slechts, maar verwacht nu niet dat kinderen snel klaar zijn met dit boek. Het zijn stevige kartonnen pagina’s, die uitklapbaar zijn. Er staan zeven dinosauriërs in, die je door de pagina’s uit te klappen helemaal kunt aanschouwen. Op die uitklappagina’s staat ook nog heel veel informatie: welk dier je precies ziet en waar en wanneer het leefde. Waar er overblijfselen gevonden zijn en door wie – vaak niet in zijn  geheel natuurlijk!
Er wordt verteld hoe het dier er uit zag, wat het zoal deed de hele dag – voor zover bekend natuurlijk. En van welk hedendaags dier het waarschijnlijk de voorouder is.

De Suchomimus, om bang van te worden: gelukkig leeft hij niet meer! Een dino die negen meter lang was, en ruim drieënhalve meter hoog!  Hij woog vierenhalve ton!! Dat is onvoorstelbaar!


Je kan maar beter een Euoplocephalus tegenkomen: dat is tenminste een lobbes...  Ha, ha, hij is nog altijd zes meter lang en bijna twee meter hoog! Maar hij eet geen vlees. Toch is het maar goed dat hij niet meer op deze aardbol rondloopt: als jouw gezicht hem niet aanstond kon hij met zijn staart een zwieper geven en dan kon je dat niet navertellen...

Het is een prachtig vormgegeven boek, dat behalve veel kijkplezier ook heel veel informatie geeft.
Voor kinderen natuurlijk, maar ook voor volwassenen! Had dit maar bestaan in mijn jonge tijd!

ISBN  9789025755218  | hardcover|14 pagina's | Uitgeverij Gottmer| maart 2014
Vertaald uit het Engels door Margot Reesink Leeftijd vanaf 4 jaar

© Marjo, 24 juni 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER