Non-fictie jeugd

Sara Green

altExplosievenhonden
uit de serie Honden als helden
Sara Green


In de serie Honden als helden is onder andere dit boek over explosievenhonden verschenen. Het blijkt een boek te zijn dat er niet alleen mooi verzorgd uit ziet, maar ook makkelijk leest. Ideaal voor een werkstuk of spreekbeurt, al zou je als kind de neiging kunnen krijgen om de tekst letterlijk te vertellen.


‘Ook leert een hond hoe hij al zijn aandacht moet richten op zijn werk. Want hij mag zich niet laten afleiden door eten, mensen, harde geluiden of andere honden.
Verder leert hij, dat hij bij het speuren naar explosieven niet mag blaffen of janken. Als hij iets heeft geroken moet hij rustig gaan zitten.’


Heel begrijpelijk, heel duidelijk en de bladspiegel is overzichtelijk, met daarbij foto’s die goed bij de tekst passen. Moeilijke woorden zijn vet gedrukt, en worden achterin uitgelegd. Grappig vind ik hoe het woord bommelding geschreven wordt: met een streepje ertussen. Bom-melding.
Menigeen heeft immers de neiging om dat woord verkeerd te lezen, en dan heb je geen idee waar het over gaat!


De inhoud van dit boek vertelt over wat een explosievenhond doet. Hoe ze soms echte helden zijn. Op welke leeftijd ze met pensioen mogen en vooral ook welke soort honden geschikt zijn voor deze baan. En nog veel meer.
In de andere boeken in deze serie kun je alles te weten komen over geleidehonden, lawinehonden, politiehonden, hulphonden en therapiehonden. Een hele mooie serie!


ISBN 9789463411141 | hardcover | 24 pagina's | Corona| november 2017
Vertaald uit het Engels door Kirsten Verhagen | Leeftijd vanaf 8 jaar

© Marjo, 8 maart 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER