Non-fictie jeugd

Anouck Boisrobert

http://anouckboisrobert.fr

 

3D knip & kleurboek seizoenen
Anouck Boisrobert


Een boek om in te kleuren én te knippen! Letterlijk! Dat is nog eens bijzonder!


De titel geeft al aan wat er te kleuren en te knippen valt maar hoe en wat het resultaat wordt, zien we pas als het helemaal klaar is. Want voor iedereen zal dat heel verschillend uitpakken.


We maken in feite, in het boek zelf, een 3D schilderijtje van elk seizoen, te beginnen met de winter. De afbeeldingen van dat schilderijtje kunnen we eerst inkleuren, dat hoeft natuurlijk niet maar het maakt het geheel wel leuker.  Stap voor stap, wordt precies uitgelegd wat we kunnen doen en vooral waar we wel of niet moeten knippen.


De winterafbeelding begint met het frame ofwel de lijst van het schilderijtje, we zien die lijst afgebeeld op een pagina met in het midden een gat. Dat gat is er niet voor niets want daar beginnen we te knippen, naar het frame toe, zodat het frame van ons schilderijtje heel blijft. Dan slaan we de bladzijde om en zien we de eerste afbeelding die ons 3D kunstwerkje gaat vullen. Ook dat kunnen we eerst inkleuren. Aan de achterkant van deze afbeelding zien we precies waar we moeten knippen. En zo gaan we door naar de volgende pagina's.
Het wintertafereeltje bestaat in totaal uit negen lagen, inclusief een mooie achtergrond van een lucht vol met dwarrelende sneeuwvlokken. Het resultaat is echt heel apart. Er zit enorm diepte in het vrolijke winterlandschapje.


Het knipwerk is niet moeilijk, je moet alleen soms even extra opletten als je iets een klein beetje moet inknippen, zoals takken van een boom. Maar ook dat is heel goed te doen. En knip je per ongeluk toch iets verkeerd dan kun je het schilderijtje altijd 'restaureren' met een beetje plakband aan de achterkant van de afbeelding. Niemand die het ziet!  En zo kun je van alle vier de seizoenen, je eigen unieke 3D schilderijtjes maken.
Op dit filmpje, kun je precies zien hoe het moet én natuurlijk het eindresultaat, leuk is het hè.
Ik weet tenminste al wat ik deze winter ga doen!


ISBN 9789492168108 | paperback met flappen | 95 pagina's | Uitgeverij Karmijn | november 2016
vertaald door Jannemieke van Ittersum | Afmeting 25,2 x 25 cm | Leeftijd 5+

© Dettie, 6 december 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER