Non-fictie jeugd

Christopher Lloyd

altHet wie-wat-waar-wandboek
Van oerknal tot nu
Christopher Lloyd

Heb jij, of ken jij een kind dat hevig geïnteresseerd is in geschiedenis? Of zou je deze interesse wat aan willen wakkeren? Dan is Het wie-wat-waar-wandboek een schot in de roos!

Het boek, dat een A3 formaat heeft, kan uitgevouwen worden tot een tijdlijn van maar liefst 2,3 meter. Je kunt het uitleggen op de vloer maar ook ophangen aan de muur. Het is eveneens heel geschikt voor in een klaslokaal. Wie het boek niet op wil hangen - of uit wil vouwen -  kan het ook als een gewoon boek lezen. En wanneer je het boek omdraait kunnen de wat oudere kinderen en volwassenen het verhaal achter de plaatjes lezen. Dat staat namelijk aan de achterkant van de tijdlijn, in klare taal. De auteur handhaaft de evolutietheorie.

Wat zo leuk is aan dit boek, is dat geschiedenis tot een avontuur wordt gemaakt. Een kind kan hier steeds opnieuw naar kijken en telkens weer wat nieuws ontdekken. Spelenderwijs komt er heel wat nuttige informatie het kinderhoofd binnen. De oerknal, dinosauriërs maar bijvoorbeeld ook de bevrijding van Nelson Mandela en de hypotheekcrisis komen aan bod. 13,7 miljard jaar aan geschiedenis passeert de revue.

De meer dan duizend illustraties zijn verzorgd door Andy Forshaw. Ze zijn helder en duidelijk. Niet te kinderachtig en niet te saai. Op deze manier zal jong en oud zich tot dit boek aangetrokken voelen. Jonge kinderen zullen in eerste instantie vooral naar de plaatjes kijken om later, wanneer ze wat ouder zijn, ook de teksten bij de afbeeldingen te lezen. Voor volwassenen is het bestuderen van de tijdlijn een ontspannende manier om de kennis van de geschiedenis weer op te halen. Wist je het allemaal nog?

Christopher Lloyd - niet te verwarren met de gelijknamige acteur uit Back to the future - heeft ook twee andere boeken geschreven over de wereldgeschiedenis met de titels What on Earth Happened? (Wat Is Er In Hemelsnaam Gebeurd?) en What on Earth Evolved? Naast het schrijven van boeken werkt Lloyd als journalist en geeft hij lezingen op scholen, literaire bijeenkomsten en in musea.

Op de achterkant van het boek staat vermeld dat de kleuren op het papier jarenlang helder blijven zodat de lezer zo lang mogelijk van al het moois kan genieten. Ook wordt verteld hoe het boek vastgehouden moet worden en wat de beste manier is om het op te hangen. Klik HIER om het wandboek nader te bekijken. Wie zijn of haar kleine - of minder kleine - bolleboos wil verassen, zal met dit boek hoge ogen gooien.

ISBN 9789048813315| hardcover | Moon | juni 2012
Vertaald door Olav Beemen |Met illustraties van Andy Forshaw
Vanaf 7 jaar

© Annemarie, 4 juli 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER