Non-fictie jeugd

Claire Saunders

Alles over je verjaardag
De complete gids over jouw geboortedag
Illustraties: Alison Czinkota
Tekst: Claire Saunders


Als je aan een verjaardag denkt, is vaak het eerste wat bij je opkomt het feestje, wie nodig je uit, welke mensen komen nog meer en wat ga je doen op die dag? Dat is allemaal gezellig natuurlijk maar er is ook heel veel te vertellen over jouw geboortedag -jaar of -maand.


Veel van jullie weten wel onder welk sterrenbeeld ze geboren zijn, iemand die bijvoorbeeld 16 april geboren is, is ben ram. Iemand die 5 januari geboren is, is een steenbok.
Bij die sterrenbeelden horen ook karaktertrekken. Die kun je allemaal lezen in dit boek. Je kunt ook lezen welk sterrenbeeld goed bij jou passen en welke niet.
Bij jouw geboortemaand horen ook geboortestenen. Bijvoorbeeld bij de maand november hoort een topaas, en bij mei de smaragd. Veel mensen denken dat het dragen van die stenen geluk brengen. In dit boek zie je welke steen bij jou hoort en er wordt ook nog wat over die steen verteld.


Maar er zijn niet alleen stenen die bij jouw geboortemaand horen maar ook bloemen en bomen en struiken!
Bij mensen die in maart geboren worden hoort de narcis. en bij mensen die jarig zijn in juni, hoort de roos en de kamperfoelie! Wat zal dat lekker ruiken!


De Keltische boomkalender vertelt ons welke boom bij elke geboortedatums horen. Mensen die onder de els (18 maart - 14 april) vallen worden pionier genoemd. Zij zijn zelfverzekerd, innemend en populair. Ze nemen graag de leiding en kunnen met iedereen opschieten. Niet verkeerd dus.


Chinese mensen kijken niet naar je geboortemaand maar naar het geboortejaar. Ben je in 2010 geboren dan ben je een tijger. Ben je in 2014 geboren dan ben je een paard. als je weet dat mensen die bijvoorbeeld in het jaar van de aap zijn geboren, dan weet je gelijk dat ze superslim zijn en alles weten en gelijk snappen. Ze zijn ook ondeugend.
Natuurlijk kun je dat ook allemaal ontdekken in dit boek.


Maar niet alleen de maand of het jaar waarin je geboren bent is van invloed op je karakter, ook de dag! Ben je op woensdag op de wereld kwamen zijn snel van begrip en kunnen goed communiceren en onderzoeken. Toch leuk om te weten allemaal. 


Ook apart is dat je kunt zien wat er op de datum van jouw geboorte gebeurde in de wereld. Op 10 januari 1929 verscheen bijvoorbeeld het eerste Kuifje-stripboek en op 24 oktober 1857 werd de eerste voetbalclub ooit opgericht in Sheffield. Op 10 december 1910 werd de eerste Nobelprijs uitgereikt.
Zo kun je op de kalender in het boek bij elke dag een gebeurtenis vinden.


Maar in het boek staan in dit verjaardagsboek ook naast al deze informatie ook heerlijke recepten voor hapjes en taarten uit de hele wereld vermeld net als leuke tips over cadeautjes mooi inpakken of de kamer versieren.
Wat heel leuk is, zijn de verjaardagsgewoontes die over de hele wereld anders zijn. In Mexico wordt bijvoorbeeld altijd je gezicht in jouw verjaardagstaart geduwd!
Dit alles is kleurig en modern in beeld gebracht door Alison Czinkota.


Er is zoveel te lezen en te zien dat het niet eens allemaal op te noemen is, maar zeker is dat je je voorlopig niet hoeft te vervelen als je dit boek in handen hebt!


ISBN 9789051169461 | Hardcover | 100 pagina's | De Vier Windstreken | januari 2023
formaat: 23,5 x 27,6 cm | Leeftijd 6+

© Dettie, 20 maart 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER