Non-fictie jeugd

Makii

https://makii.nl

 

De ruimte
Uit de serie Zigzag
Makii


In deze serie zijn al een aantal boeken verschenen, over de geëigende onderwerpen die je in zoveel series tegenkomt, zoals voertuigen, dinosauriërs, het bos. Maar deze is wel heel bijzonder!


Het gaat over de ruimte. Over de maan en planeten. In het informatiedeel – dat je eigenlijk vanaf de achterkant opent - lees je in kaders over alles wat er in de ruimte te vinden is. Over ruimtevaart, het arme hondje Laika, over Mars: is daar nu leven of toch niet? Over meneer Hubble, over Venus en Uranus. Over de Melkweg en de wedstrijd tussen Amerika en Rusland. En nog heel veel meer. Intussen heb je al ontdekt dat het boek uitklapbaar is, want, dacht je even een gewoon boek in handen te hebben, groot, dat wel, en lekker stevig, toch ben je verrast.
(Als je tenminste niet al eerder een zigzag boek in handen hebt gehad)


De verrassing is dat het hele boek uitklapbaar is! Niet zomaar één pagina, nee, echt alles klap je uit tot je zo’n twee meter lang  voor je hebt liggen.
Het is van stevig karton, met heel veel tekeningen en details.


En dan begint het plezier pas echt: zoek maar mee naar Matthijs de Mol of Eva de Ekster. Waar is Guus de Gekko, of Kora de kip?
Een boek om U tegen te zeggen! Je kunt er heel lang van genieten!


Makii is in 2013 opgericht door illustratoren Mielo Pouwer en Idris van Heffen.


https://makii.nl


ISBN  9789401495974 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Lannoo | september 2023
Afmetingen: 25.3 x 35.1 cm (35.1 x 200 cm uitgeklapt) | Leeftijd vanaf 6 jaar

© Marjo, 17 oktober 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER