Non-fictie jeugd

Bernadette Cuxart

Dieren kleien
in de tuin
op de boerderij


Twee ontzettend leuke boekjes waarin op verbluffend eenvoudige wijze getoond wordt hoe je van boetseerklei en soms papier prachtige dingen kunt maken.

Het boekje in de tuin toont allerlei zelf te maken dieren die je in de tuin aan kunt treffen. Geen vogeltjes maar wel bloemen zoals madeliefjes en klaprozen, maar ook een slak en verder veel insecten zoals de mug, de vlieg, een wesp (heel leuk) een libel en mooie vlinder en een prachtige sprinkhaan en natuurlijk het lieveheersbeestje en nog meer vliegende of kruipende beesten. De hagedis is ook mooi om te zien en lijkt makkelijk te maken als je de duidelijke uitleg met plaatjes bekijkt.In op de boerderij zie je hoe je heel veel dieren die op de boerderij leven kunt kleien. Het boekje begint met een duif en een kuikentje en eindigt met geweldig mooie koe. Tussenin tref je o.a. de kat, de kip en de haan, de geit en de hond en een lekker wollig schaap aan. Zelfs de kruiwagen kun je zelf kleien.


Voorin de twee boekjes wordt het materiaal getoond, wat verbluffend weinig is gezien het leuke resultaat. En staan de basistechnieken gemeld zoals balletjes en rolletjes maken en kleuren mengen, hoe je vormen kunt kleien, verbindingstukjes kunt maken (heel simpel) huid, vacht, vlekke en strepen kunt maken en manen en staarten.
Je staat verbaasd dat je met zulke eenvoudige handelingen een paar vleugels met 'veren' kunt maken.
De uitleg is uitstekend, alles wordt via eenvoudige tekst met niet te kleine letters en duidelijke afbeeldingen uitgelegd.
Zelf ben ik helemaal weg van de vrolijke koe en de mooie vlinder.
Zeer plezierige boekjes dus die ook nog eens erg aangenaam geprijsd zijn.

In de tuin ISBN 9789043913898 Op de boerderij ISBN 9788943913881, Paperback 36 pagina's, uitgeverij Tirion Creatief
Vanaf 6 jaar Hoogte 241 mm Breedte 240 mm

Dettie, 13 februari 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER