Non-fictie jeugd

Jozua Douglas

http://www.jozuadouglas.com

http://www.barbaravanrheenen.nl

http://www.hikyhelmantel.nl

 

De kat
illustraties: Hiky Helmantel
tekst: Jozua Douglas


In dit mooie boek vol illustraties kun je van alles lezen over de kat.
Het begint met een heel kort verhaaltje over Jelle die Saartje de kat van zijn opa mag verzorgen. Maar wat is eigenlijk een kat? Waarvoor heeft hij snorharen? Waarom heeft een kat klauwen? En waarom draait een kat met zijn oren? Dat wordt allemaal verteld in dit boek.


Misschien wist je wel dat de kat familie is van de tijger en de leeuw, maar in het boek kun je zien dat nog veel meer dieren die bij de kattenfamilie horen. Er zijn ook een heleboel soorten katten, zoals langharige, kortharige en zelfs kale katten! Die zie je ook allemaal in dit boek.


De kat 'spreekt' ook een eigen taal. Als de kat spint dan 'zegt' hij dat hij het naar zijn zin heeft. Maar soms mauwt hij omdat hij eten wil, of bang is of boos is. Als je een kat in huis hebt leer je die taal vanzelf kennen. Dit boek helpt je een beetje om die kattentaal te leren begrijpen.|
Ook kun je lezen hoe je een kat moet verzorgen, wat een kat eet en wat hij leuk en niet leuk vindt.


Middenin het boek zit een uitklapplaat waarop je een kattententoonstelling kunt zien en in korte tekstjes wordt verteld wat daar allemaal gebeurt.
Doorheen het boek staan ook allemaal weetjes en verder kun je nog een stripverhaaltje, twee kattenliedjes, leuke knutseldingen en een kattenquiz in het boek vinden.

De afbeeldingen zijn allemaal heel duidelijk en passen goed bij de korte informatieve teksten.
Kortom, opnieuw een heel leuk boek uit de willewete serie.


ISBN 9789044821970 | Hardcover | 29 pagina's | Uitgeverij Clavis | november 2014
Formaat 26,8 x 25,8 cm Leeftijd: Vanaf 5+

Dettie, 7 januari 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Dinosaurussen
illustraties: Barbara van Rheenen
tekst: Jozua Douglas


Dankzij dit boek kom je van alles te weten over dinosaurussen.
Dino's leefden heel lang geleden maar bestaan nu niet meer.  De enige dieren die nu nog een beetje lijken op dinosaurussen zijn krokodillen en hagedissen. Zij hebben hetzelfde uiterlijk, dezelfde geschubde huid en leggen ook eieren.
Bekend is dat er meer dan 1000 dinosaurussoorten waren. Er waren enorm grote dino's zoals de Langnekdino's maar er waren ook hele kleine dino's, zij waren niet groter dan een kip.
Sommige dino's aten alleen planten zoals varens en dennenaalden! Andere dino's aten alleen vlees. Deze hadden dan ook heel scherpe tanden. De Tyrannosaurus Rex bijvoorbeeld had tanden zo scherp als dolken en een enorm grote bek.
De dino's zagen er ook hele verschillend uit. De Tyrannosaurus Rex had heel korte voorpootjes, de Saurolphus had een grote kuif op zijn kop en de Triceratops had een kop met drie hoorns en de Diplodocus een heel lange nek. Van al deze soorten staat een tekening in dit boek.
Er zijn museums waar je eieren en skeletten van dinosaurussen kunt zien. En je kunt later dinoprofessor worden! In het boek staat precies wat zo'n professor doet.
Helemaal achterin het boek zie je hoe je een heel leuke dinovingerpop kunt knutselen en kun je ook een quiz doen om te kijken wat je onthouden hebt van de informatie die in dit boek staat.

De afbeeldingen zijn heel duidelijk zodat je goed kunt zien hoe dino's er uit zagen. Middenin het boek zit een mooie uitklapplaat waarop een heleboel verschillende dino's afgebeeld staan met hun namen erbij. Ook staat vermeld waarom ze bijv. stekels hadden of een platte kop.
Opnieuw een leuk en leerzaam boek uit de willewete serie.


Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met Naturalis. Dat is een museum waar je allerlei dingen kunt vinden uit de natuur van vroeger en nu. Er zijn wel 10.000 voorwerpen te vinden daar, zoals enorme dinoskeletten, een opgezette zaagvis of mooie edelstenen.


Zie ook http://n-kids.naturalis.nl/n-kids/


ISBN  9789044815856 Hardcover 32 pagina's | Clavis | maart 2012
Vanaf 5 jaar

© Dettie, 8 april 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER