Non-fictie jeugd

Selwyn E. Phipps

Het Magische Eenhoorn Genootschap
Het officiële handboek
Geillustreerd door Harry en Zanna Goldhawk
tekst: Selwyn E. Phipps


Alleen het idee om – eindelijk – eens een handboek te maken voor eenhoornliefhebbers verdient al een flinke pluim. Natuurlijk weet de lezer wel dat een eenhoorn niet echt bestaat, maar daarom zijn het nog wel mooie dieren die aandacht verdienen!
En dan is het ook nog een prachtig uitgevoerd boek, met mooie kleurrijke illustraties en heel veel informatie!


Het boek begint met een voorwoord van de schrijver, die zich voorstelt als de voorzitter – de 101e maar liefst – van het Magische Eenhoorn Genootschap. Al vanaf zijn vroege jeugd geïnteresseerd in deze magische dieren, zat hij altijd heel aandachtig te luisteren naar de reisverhalen van zijn moeder. Op een dag zou hij zelf ook gaan reizen, en dan specifiek op expeditie gaan om eenhoorns te vinden. En dat is hem gelukt zoals hij in de volgende hoofdstukken zal vertellen.


In 1577 werd het Genootschap opgericht door Luca di Bosco en Alessandra Massima. 
Over de hele wereld zijn er afdelingen opgericht die tezamen het Genootschap vormen. Selwyn Phipps zit in Zuid-Londen, in een oud Victoriaans huis waar zich ook de uitgebreide bibliotheek bevindt. Daar is (bijna) alle informatie over eenhoorns te vinden. Het genootschap doet onderzoek naar deze dieren en zorgt er voor dat ze bescherming krijgen.


En nu is er dit prachtige boek voor aspirant-leden, dat geschreven is in de hoop dat er een nieuwe generatie bereid is dit belangrijke werk voort te zetten.
Er is een wereldkaart waarop je kunt zien welke eenhoornsoorten waar voor komen en waar de afdelingen van het Genootschap zich bevinden. Er wordt verteld over de zeven verschillende soorten: hoe ze er uit zien, waar ze leven en welke eigenschappen zij hebben die anders zijn dan die van de andere soorten. Natuurlijk zijn er ook eigenschappen die overeenkomen: het zijn sierlijke wezens, met magische krachten, die hun bestaan in dienst stellen van de mens.


Informatie volop, in de vorm van opsommingen, wetenswaardigheden en zelfs een eenhoornalfabet, maar er staan ook verhalen in dit boek. Sprookjesachtige verhalen over de ontdekkers, of over avonturen die de mens in contact brachten met eenhoorns. Een er van verklaart hoe het poollicht ontstaat!
Je kan met behulp van een test bepalen welke eenhoorn het beste bij je past, en heel leuk: als je dat gedaan hebt staat er op de volgende pagina welke eigenschappen je dan waarschijnlijk zelf bezit!


De titelpagina en de inhoudsopgave zijn meteen al een lust voor het oog, met al die mooie versieringen rondom. En de eenhoorns zijn prachtig getekend. Helaas zijn er geen foto’s, dat zijn die ontdekkers vergeten…
Dat wordt goedgemaakt (dan kun je die foto’s misschien zelf ooit maken!) achterin wordt in drie stappen de mogelijkheid geboden om zelf toe te treden tot het Genootschap.


Een fantastisch boek voor iedereen die graag eenhoorns ziet of er over leest.


ISBN 9789059246317 | hardcover | 120 pagina's | Uitgeverij Baeckens | januari 2019
Vertaald uit het Engels door Astrid Staartjes | Leeftijd vanaf 8 jaar (NUR 280)

© Marjo, 7 april 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER