Non-fictie jeugd

Lindy Mattice

Praten met je huisdier
Leer de taal van je hond, kat, konijn en van vele andere dieren!
Lindy Mattice

Het zal dierenliefhebbers niet verbazen dat je echt kunt communiceren met je huisdier. Maar toch is het wel handig om daar wat meer over te weten te komen, ook overigens als je alleen nog maar van plan bent een huisdier in huis te nemen zodat je weet waar je aan begint.
Honden, katten, konijnen en cavia’s komen aan bod, maar ook vogels, paarden, hamsters, slangen en vissen.


Het gaat er bij honden en katten ook om dat je niet alleen begrijpt wat ze proberen duidelijk te maken, maar eveens wordt er vermeld hoe je zelf actief deelneemt aan de communicatie. Je kan zelf net als je hond een speelhouding aannemen, of bij een kat contact maken door te knipogen.


Het begrijpen van je huisdier betekent dat je goed moet opletten. Wat doet het dier met zijn staart? Of met de oren? Het heeft allemaal betekenis! Kijkt hij je aan, of juist niet? Wat betekent het als je konijn begint te stampen met zijn achterpoten? Het is een waarschuwing, maar je moet goed opletten om te weten of het gericht is aan andere konijnen, of dat hij misschien boos is op zijn baasje!
Waarom maakt een cavia zo’n piepend geluid? Hij is opgewonden wordt dan verteld. Maar wat de reden daarvan is, dat mag je nog even zelf uitzoeken.


Vissen…eh, praten met vissen? Nee, dat is niet echt aan de orde. Maar je kan wel het gedrag van je vis begrijpen, en dan eventueel maatregelen nemen. Glassurfen bijvoorbeeld, dat is de hele tijd heen en weer zwemmen, dat geeft stress aan. Daar kunnen veel redenen voor zijn.
Of die parkiet die zit te knikken? Bij dit verschijnsel is eveneens meerledig uitleg mogelijk, dus je moet dan ook naar de staart kijken. En zo is het bij meer dieren niet altijd meteen duidelijk wat ze bedoelen. Daarom is dit boek wel heel handig!


Met een duidelijke en uitgebreide inhoudsopgave kun je direct vinden wat je wilt weten. Per onderdeel vind je naast verduidelijkende foto’s ook symbolen die aangeven wat daar in de tekst verteld wordt. Een lampje staat voor tips bijvoorbeeld, en een tekening na hersenen geeft aan dat het dier super bijzonder is.
Maar ja, dat wist je vast al wel!


Lindy Mattice Is dierenliefhebber en besloot landbouwkunde te gaan studeren. Ze heeft honden getraind om verdwenen huisdieren op te sporen en heeft veel met paarden en schapen gewerkt bij een Amerikaanse boerenorganisatie (Future Farmers of America).


ISBN 9789493236189 | paperback| 144 pagina's | Uitgeverij Witte Leeuw | april 2022
Vertaald uit het Engels door Studio Bos | Leeftijd 9+

© Marjo, 8 mei 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER