Non-fictie jeugd

Eric Hill

Dribbels grote doeboek
Eric Hill


Over Dribbel het grappige hondje zijn al heel wat boeken verschenen. In 1980 kwam het eerste: Waar is Dribbel? Daarna kwamen er meer dan 75, allemaal avonturen met Dribbel.
Zijn verhalen zijn vertaald in meer dan 65 talen – waaronder het Bretons, het Welsh en het Fries – zelfs naar braille. Dribbel heeft ook een tekenfilmserie, dat je kon zien bij Villa Achterwerk...


En nu heeft hij een doeboek, een groot doeboek zelfs. Het staat vol met kleurplaten, en heel veel puzzels in de vorm van een doolhof, of zoek- en telplaten. De tekeningen zijn eenvoudig, maar  het zal vrij moeilijk voor kinderen vanaf twee jaar om binnen de lijntjes te blijven. Het is eigenlijk meer geschikt voor kleuters dan voor peuters. Begeleiding van een volwassene lijkt toch wel prettig bij een aantal opdrachten.


De puzzels en kleurplaten passen bij de leefwereld van een kind: huis-, tuin en keukendingetjes, maar het thema is vooral vakantie: dagjes uit, naar strand, boerderij of logeren bij oma. Uitstekend geschikt voor deze tijd van het jaar.
Midden in het boek zitten ook nog vellen met stickers!
Die zijn om te gebruiken bij bepaalde puzzels, maar ook om het kind te belonen als het iets goed gedaan heeft. Gaandeweg worden de opdrachten iets moeilijker.

Eric Hill (Londen, 1927-2014) wilde laten zien dat jonge kinderen intelligenter zijn dan volwassenen vaak denken.


ISBN 9789000374540  | Paperback | 64 pagina's | Uitgeverij Van Holkema & Warendorf | juli 2020
Afmeting: 29,7 x 21 x 0,8 cm | Leeftijd vanaf 2 jaar

© Marjo, 7 augustus 2020

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER