Non-fictie jeugd

Mark Brake

http://www.markbrake.com

 

altLeven als een astronaut
Jouw buitenaardse avontuur!
Mark Brake


‘Als mens wil je alles verkennen. Nieuwe plaatsen bezoeken, een kloof oversteken, een vulkaan beklimmen, een nieuwe wereld bekijken. Van de tienduizenden mensen die betrokken zijn bij het verkennen van de ruimte – bij het maken van plannen, bij onderzoek en bij het bouwen van ruimtevaartuigen – zijn er maar een paar zo gelukkig dart ze echt een ruimtereis maken.

Als jij een van die gelukkigen bent, dan bereidt dit boek je voor op al die werelden anders dan de onze.’


Er wordt wel meteen duidelijk gemaakt dat je jaren en jaren studie voor de boeg hebt voor je überhaupt in aanmerking komt om astronaut te worden. Dit boek biedt hoogstens een klein inkijkje in wat je allemaal moet weten: Informatie over het zonnestelsel, over alle planeten en planetoïden, over kometen en meteoren, over sterren en sterrenstelsels, over zwarte gaten. Over zwaartekracht, ruimtevaartuigen, maanvoertuigen, ruimtepakken en nog veel en veel meer!


Grappig is dat er ineens een hoofdstuk tussen zit over extreme dingen die je gewoon op aarde kan doen, en die dan een goede oefening zijn voor je ruimtereis. Skydiven, spelunken, diepwaterduiken en bungeejumpen, dat is allemaal al eng genoeg, maar er valt dus in een mensenleven nog veel meer te ontdekken.


Behalve behoorlijk pittige informatie, die in katernen verdeeld staan over de pagina’s en op die manier makkelijk te behappen, is er ook humor te vinden… Als er informatie gegeven wordt voor een eerste ruimtereis - die helaas alleen weggelegd is voor de allerrijksten op aarde – staat er een lijstje met dingen die je mee moet nemen: Onder andere interplanetaire vakantiebrochures zijn handig, en een bungee-jumpuitrusting!


De serieuze teksten worden verlevendigd door kleurrijke en soms grappige foto’s en tekeningen. Met dit boek hoef je je voorlopig niet te vervelen!
Als je dan nog astronaut wil worden, dan weet je tenminste wat je er allemaal voor moet doen.

In co-productie met Lonely Planet werd dit prachtig uitgevoerde boek samengesteld. Het geeft zoveel informatie dat je er uren, dagen mee zoet kunt zijn.


Mark Brake
is freelance schrijver en presentator. Samen met Frank Burnet was hij een van de oprichters van het NASA Astrobiological Institute. Zijn doel is om het onderwerp ruimtevaart toegankelijk te maken voor een breed publiek.


ISBN 9789000356225 | Hardcover |160 pagina's | Uitgeverij Holkema & van Warendorff | oktober 2016
Vertaald uit het Engels door Rob de Ridder Leeftijd vanaf 10 jaar

© Marjo, 6 juli 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER