Non-fictie jeugd

Waarom is een blauwe plek blauw?
Illustraties: Hilky Helmantel
Tekst: Marja Baeten


Ja, waarom is een blauwe plek eigenlijk blauw? En waarom vallen je melktanden uit? Waarom moet je windjes laten? Waarom krijg je gips als je arm gebroken is? Waarom krijg je tranen als je huilt? Hoe groeien je haren?
Dat zijn heel leuke vragen!

De antwoorden zijn ook op een leuke manier vormgegeven. Eerst geven een paar kinderen een eigen antwoord, één daarvan is goed, daardoor kun jijzelf ook alvast kijken of je het antwoord al weet.

Op de volgende twee pagina's wordt precies uitgelegd waarom je bijvoorbeeld windjes moet laten of hoe je haren groeien. Die uitleg is helder en duidelijk, met name door de gekleurde afbeeldingen erbij. Alleen de uitleg over de tranen is een beetje vaag, maar dat is mogelijk te complex om in een paar woorden te verklaren. De teksten zijn namelijk vrij kort gehouden, wat het lees- en luisterplezier voor een kind vergroot.
Al met al is het een heel prettig boek geworden dat voor nieuwsgierige en leergrage kinderen een schot in de roos zal zijn.


Dit boek is een deel uit de serie 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet...' In deze boeken wordt antwoord gegeven op vragen die kinderen hebben.


ISBN 9789044842715 | Hardcover | 27 pagina's | Clavis | februari 2022
Afmeting 25,8 x 26,8 cm | Leeftijd 5+

© Dettie, 2 augustus 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER