jeugd 13-15 jaar

Robert Wolfe

Joshua Joshua Tango


Marcel Groen is een eenzaam jongetje. Hij woont alleen met zijn vader die wetenschappelijk medewerker is. Pestkop Jan-Willem op school noemt hem het zoontje van de professor, en omdat Jan-Willem als aanvoerder van het voetbalteam nogal populair is, pesten de andere kinderen mee.
Ook op straat wordt hij regelmatig lastiggevallen door twee vervelende jochies, de broertjes Spriet. En dan is er nog die maatschappelijk werkster, die misschien wel veel goeds in huis doet, nu zijn moeder overleden is, maar die ook de baas over hem wil spelen. Hij heeft een hekel aan Kramps...
Marcel zit noodgedwongen veel achter zijn computer, en speelt daar dan maar de fantastische voetbalwedstrijden die hij in het echt niet kan spelen. Vanwege Jan- Willem.
Alles verandert op de dag dat zijn vader een schildpad mee naar huis neemt. Het is een reuzenschildpad en wetenschappers in Brazilië denken dat het een heel speciale is. Een schildpad die net zo slim is als de mens. De vader van Marcel gaat proberen of hij de hersenactiviteit kan meten en het bewijs kan leveren. Het zal hem niet lukken, dat verklap ik alvast, maar Marcel gaat de meest fantastische avonturen beleven met de schildpad die Joshua heet. Marcel is de enige aan wie de schildpad het openbaart: hoe hij kan praten en zingen. En vooral hoe hij gebruik kan maken van telepathie, wat hij Marcel ook leert.
Alsof dat nog niet bijzonder genoeg is: Joshua kan ook vliegen... en met al deze eigenschappen helpt hij Marcel als die zich weer eens in het nauw laat drijven. En samen beleven ze een akelig avontuur.


Het is een erg vermakelijk boek. Vol humor, maar wel met een serieuze ondertoon. Er zijn regelmatig dingen die niet kloppen, maar dat hindert helemaal niet, zoveel plezier heb je met het lezen van dit verhaal.


Paperback | 285 Pagina's | Uitgeverij De Harmonie ISBN10: 9061697379 | ISBN13: 9789061697374 (debuut, 12 en ouder)

© Marjo, augustus 2008

Reageren? Klik hier!