jeugd 13-15 jaar

S. Glover

http://www.sandraglover.co.uk (Engels)

 

jeugd 13Beetgenomen


Debra, om haar draait deze thriller voor de jeugd. Ze is een 15-jarige scholiere, kan goed leren en is vrij populair op school. Ze is ook verliefd, op Mark, de macho van de school. Maar hij heeft andere interesses dan gezellig met elkaar om gaan.
Als de examens voorbij zijn organiseren de geslaagden een feest in een café.
Iedereen komt, dus ook Debra, al moet ze daarvoor liegen tegen haar ouders.
Die ouders zijn de directeur van de school, en een journaliste van de plaatselijke krant. Beroepen waarbij je best wel vijanden kan krijgen.
Is degene die tussen het verhaal door aan het woord komt, in het cursief, een vijand van een van hen? Of is hij/zij een maniak? De lezer weet niet wie het is, maar wel wat hij van plan is, en dat Debra zijn slachtoffer zal zijn.
Iemand doet een drug in haar drankje, met akelige gevolgen.
Het is een verhaal dat je meesleept. Ben je eenmaal begonnen, dan word je meegesleurd in de angst van het vijftienjarige meisje. Je wilt weten wie die onbekende is, want het is wel een bekende van de andere personages. Hij/ zij is een van hen...
Erg spannend boek, met goed uitgewerkte karakterschetsen. En wie denkt te weten wie de dader is, die wordt op het verkeerde been gezet. Tot op het laatst.


ISBN 9789050165105 Paperback 144 pagina's | Facet | oktober 2007 vanaf 13 jaar
Vertaald door M.-L. van Dongen

© Marjo, januari 2009

Lees de reacties op het forum, klik hier

 

Jeugd 13Verzwegen


Kirsty heeft een vriendje, Jamie. Maar die is niet al te betrouwbaar en ze twijfelt of ze de verkering wel door zal zetten. Als hij op een dag weer eens een afspraak niet nakomt loopt ze boos van de bioscoop waar ze samen heen zouden gaan, door het park naar huis. Het is verboden terrein, maar wel de kortste weg. Toch voelt ze zich er niet prettig en als ze iets wits op de grond ziet liggen en denkt te zien wat hat is, slaat de angst toe. Een jongen? Is hij gewond? Eerst denkt ze nog dat het Jamie is, maar hij lijkt alleen maar op hem. De jongen is evenwel niet dood, of gewond, en rent weg.


Een paar dagen later komt er een nieuwe jongen in de klas: jawel: de jongen uit het park. Simon blijkt in een jeugdinstelling te zitten. Zijn moeder is dood, vermoord toen hij zeven was. Door zijn vader denkt men, die daar voor dus ook in de gevangenis zit. Simon heeft bij zijn oom en tante gewoond, maar was niet te handhaven. Dat komt omdat hij droomt over wat hij als kleine jongen nu eigenlijk precies gezien heeft, en hij twijfelt vreselijk: zijn getuigenis heeft zijn vader de das omgedaan, maar klopt het wel wat hij gezien heeft?
Simon heeft het moeilijk, en wordt in het tehuis ook nog gepest. Maar met Kirsty blijkt het te klikken en samen gaan ze op onderzoek uit. Wat is er gebeurd op de dag dat Simon zijn moeder dood aantrof?


Een jeugdthriller, die ook nog eens de thematiek van tehuizen aansnijdt.
Overtuigend, mooi psychologische tekening van de karakters, een boek dat je in een ruk uitleest.


ISBN 978 90 5016 527 3 Paperback 158 pagina's | Facet | juli 2008 Vanaf 13 jaar
Vertaald door Marie-Louise van Dongen

Marjo

Lees de reacties op het forum, klik hier