jeugd 13-15 jaar

Pieter Feller

Chatgevaar
Peter Feller


Spannend vindt Madelon het, als ze na een paar maanden chatten met Arthur, hem eindelijk echt gaat ontmoeten. Ze hebben afgesproken in een cafeetje, en ze vindt dat openbaar genoeg. Want ze weet best dat chatten met onbekenden gevaarlijk is, maar zo kan er toch niets mis gaan En … Arthur is zo lief!
Maar het loopt niet goed: ze wordt door een man die ze niet kan zien binnengetrokken in een verlaten cafépand - hartstikke donker is het er -  en haar mond en ogen worden afgeplakt.
Gelukkig komt het niet tot een verkrachting, maar de ervaring is erg genoeg; ze is compleet van streek. Buiten komt ze een Surinaamse vrouw tegen, die ziet dat het niet goed met haar gaat, en die haar verhaal aanhoort en haar meeneemt naar het politiebureau.
Pas als het verhoor bijna voorbij is, vindt ze een briefje ‘durf niet naar de politie te gaan. Ik zal je vinden! staat er op.
Vanaf dat moment is Madelon erg gespannen en angstig. Wie is die man geweest? Het kan iedereen wel zijn! Die aardige buurman, of de leraar van school?  Of die andere man die ze steeds tegenkomt als ze met de hond van de buren wandelt? Haar ex-vriendje Alexander, die haar stalkt? Er zijn zoveel mannen die het kunnen zijn!
Ze wordt er ook steeds aan herinnerd: haar broer Sjoerd gebruikt dezelfde deo als de dader; de buurman is aan het schilderen en gebruikt afplaktape; en haar vriendin wil alles weten. Die vriendin is een verhaal apart, ze doet aan kickboksen, en wil wraak nemen voor Madelon. Maar natuurlijk mag je niet het recht in eigen hand nemen!
Op het thuisfront wordt ze niet serieus genomen, vindt ze. De wedstrijden atletiek van Sjoerd zin belangrijker! Madelon gaat zelf maar op pad. Ze heeft er schoon genoeg van!
En dan meldt Arthur zich weer…


Spannend verhaal over de gevaren van chatten. Het is dusdanig geschreven dat ik denk dat de jeugd dit met plezier zal lezen. Zelfs al denken zij dat zij zelf niet zo dom zullen zijn natuurlijk!


ISBN 9789001557782 | paperback |180 pagina's | Vrije Lijsters/ Wolters-Nordhoff | 2007

© Marjo 8 mei 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER