jeugd 13-15 jaar

Khalid Boudou

jeugd Pizzamaffia

De vader van Ibrahim heeft een pizzeria. Maar omdat hij reumatische klachten heeft, is het zijn broer oom Faris, die de boel runt. Zijn zoon Haas en natuurlijk Brahim moeten vaak helpen. Zijn vader wil graag dat hij straks de pizzeria overneemt, maar eigenlijk wil Brahim heel andere dingen: zijn school afmaken, gaan studeren, en rijk worden.
Als zijn vader ontdekt dat zijn broer niet helemaal eerlijk is, gooit hij hem eruit, en moet Brahim alles gaan doen. Natuurlijk kan hij dan school wel vergeten! En of zijn vriendin Alice het allemaal zal accepteren, is ook de vraag. Zeker als oom Faris een eigen zaak begint en er gemene spelletjes gespeeld worden: Ze sturen de keuringsdienst van waren op hen af; kopen een stelletje zwervers om voor de deur te gaan hangen en de boel te verzieken en nog meer van die ongein. Maar als ze kans zien een filmpje op YouTube te zetten, waarin Brahim met een buikdanseres optreedt, loopt alles fout.


Dit verhaal is flitsend, humoristisch en ruim voorzien van moderne taal. Spekkie voor het (jongeren)bekkie dus. Maar het is ook een verhaal met inhoud. Het gaat over de relatie tussen een vader en een zoon, over de vriendschap tussen een jongen en een meisje, en over familie-eer. Het is niet helemaal mijn soort boek, maar ik geef graag toe dat het goed in elkaar zit en ik denk ook zeker dat het eigentijdse verhaal zal aanspreken. Het wordt verfilmd, ook dat nog... maar ik denk dat ook die film de moeite waar zal zijn.


ISBN 9789048800421 Paperback 255 pagina's | Moon | november 2007

© Marjo, april 2009

Lees de reacties op het forum, klik hier

Zie ook http://www.pizzamaffia.nl