jeugd 13-15 jaar

Gerlinde De Bruycker

altFestival!
Gerlinde de Bruijcker


Noor en Fi zijn reuze blij als ze door Dennis en Rick worden gevraagd mee te gaan naar een rockfestival: Kolenrock. Dat driedaagse festijn gaat gehouden worden in Koolbergen, waar het terrein van oude niet meer gebruikte kolenmijnen omgebouwd wordt tot een groots festival, met een camping erbij. Ze verheugen zich op de vele goede bands die er komen, maar er is een klein probleem: Kate kondigt aan dat zij zo lang gezeurd heeft thuis dat ze nu ook mee mag!


Rick en Fi vormen al min of meer een stel, en Noor had gehoopt dat er nu eindelijk eens tijd zou zijn om meer contact met Dennis te krijgen op wie ze al zolang verliefd is. Maar Kate kondigt meteen ook aan dat zij van plan is die jongen te versieren. En Dennis lijkt er nog voor te gaan ook. Noor wil haar plezier niet laten vergallen, en stiekem is ze heel blij als ze bij aankomst op de camping een eenzame jongen treffen, die een beetje hulpeloos om zich heen kijkt. Hij blijkt in de steek gelaten te zijn door zijn vriendin die ook de tent heeft meegenomen. Nou, dan gaat Seppe, zo heet hij, maar met hen mee. Zijn ze meteen een gelijk aantal jongens en meisjes. Het weer is goed, de muziek lokt, het lijkt een fantastisch festival te worden.


Maar dan vinden Dennis en Kate een mobieltje, en op dezelfde plek lijkt er bloed te liggen. Een oorbel ligt er ook. Van wie is dat afkomstig?
Ze bellen met de telefoon en krijgen de moeder van Femke aan de lijn. Die had de avond er voor gebeld, maar verder niets laten horen. De moeder vertrouwt het niet helemaal: ze had het over een verloren mobiel, en over ballonnen...
De meisjes zijn nieuwsgierig en als ze toch even moeten wachten op hun favoriete band gaan ze op onderzoek uit: is er een ballonnenstand? En ja, die is er, en de daar aanwezige clown vertelt hen over een meisje die met twee nogal onguur uitziende jongens op pad was.
Op de plek waar ze vermoeden dat Femke is, vinden ze een van die jongens, die zegt Jeroen te heten. Hij heeft het over een vriend die Jordi heet. Ze blijken erg bekend te zijn met het festivalterrein en kunnen overal binnen! Hoe zit dat?


Wat volgt is een verwarrende zoekpartij. De een zoekt de ander, en dan is er weer iemand kwijt, en waar is Femke intussen? Er raken er meer mobieltjes kwijt, de optredens gaan gewoon door – behalve die van die verwende rapper; er wordt  iemand opgesloten en weer bevrijd, en er raakt ook nog een Jonas bij betrokken. Als die Jordi en Jeroen niet van die akelige plannen hadden dan was dit verhaal een slapstick geworden, nu ontstaat er een spannende zoektocht met enkele achtervolgingen.  Zullen de zes kameraden dat meisje wel op tijd vinden? En hoe loopt het af met Dennis: kiest hij voor een van de twee meisjes of misschien geen van de twee?


Wat begint als een rustig verhaal dat een lekkere meidenroman lijkt te zijn, blijkt een spannend jeugdthriller te worden! Verrassend, en erg leuk! Je krijgt meteen een kijkje achter de schermen van zo’n groot festival, over de organisatie en over het gedrag van artiesten.
Het is een debuut, en wel eentje die vast en zeker bij tieners in de smaak valt. Gerlinde De Bruycker moet maar door gaan met schrijven.


Gerlinde De Bruycker (°1984, Leuven) werkt als journalist voor de krant Metro. In de zomer glipt ze af en toe achter de schermen van een Belgisch festival om muziekgroepen te interviewen.


ISBN  9789044822670 | Hardcover| 253 pagina's | Uitgeverij Clavis | juli 2014
Leeftijd vanaf 13 jaar.

© Marjo, 10 augustus 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER