jeugd 13-15 jaar

Gabi Kreslehner

altVoor altijd bestaat niet
Gabi Kreslehner


Charlotte is vijftien als haar ouders uit elkaar gaan. Ze baalt vreselijk. Niet eens zozeer vanwege het feit dat haar vader en moeder geen stel meer zijn, maar ze moet ook verhuizen: ze mist ‘haar’ huis vreselijk. Zij en haar twee jongere broertjes blijven bij hun moeder, die weer gaat werken. Dat betekent dat Charlotte op de vijfjarige Felix en de negenjarige Oliver moet passen. Ze wonen in bij oma, in een kleine eengezinswoning. Tot overmaat van ramp blijft ze door die hele situatie ook nog zitten en verliest daardoor haar vriendin.


Maar er is ook een lichtpuntje: Sulzer, stoere bink en de schrik van de leraren, heeft blijkbaar een oogje op haar. Dat helpt dan weer tegen de pesterijen van enkele meiden in haar nieuwe klas. Die zijn evenwel jaloers als ook de jongen, die als het schooljaar eenmaal begonnen is bij hen in de klas komt, ook al valt op Charlotte. Alsof zij er wat aan kan doen! Zij heeft het al lastig genoeg thuis, met een vader die om de een of andere reden niet zoveel belangstelling heeft voor zijn kinderen, en een moeder die het liefst toch wel een man heeft, en haar kinderen meesleurt in een nieuwe relatie. Er moeten keuzes gemaakt worden, maar Charlotte staat er alleen voor. Volwassen worden valt niet mee.


Het is een verhaal dat helaas niet zo bijzonder is. Veel jongeren maken dit mee, en zullen het dan ook herkennen. Enerzijds de woelige relaties van hun ouders -  en niet met elkaar! - anderzijds hun eigen seksuele ontwikkeling.
Het leest vlot weg, en ik weet nu wat een aardbeiboom voor een boom is.


ISBN 9789044812848|hardcover |99 pagina’s | Uitgeverij Clavis | mei 2010
Leeftijd vanaf 13 jaar

© Marjo, 28 mei  2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER