jeugd 13-15 jaar

Buddy Tegenbosch

altLivestream
Buddy Tegenbosch

‘Ik dacht altijd dat ik het zou weten als ik op het punt stond een belangrijke beslissing te nemen. Ik dacht dat ik me bewust zou zijn van dat ene moment als het eenmaal zo ver was.’

Niets blijkt minder waar. De zeventienjarige Rick heeft geen idee wat er allemaal gebeurt als hij op kerstavond arriveert in New York. Zijn gastheer is niet thuis. Hij laat zijn bagage achter en gaat op verkenning in de voor hem onbekende stad.
Al snel ontmoet hij in de metro een meisje. Hij ziet dat ze ook Nederlandse is en spreekt haar aan. Dat zijn bizarre avontuur dan al begonnen is, weet hij nog niet. De lezer ook niet trouwens.

Het meisje Kris nodigt hem uit om de avond op een speciale manier door te brengen. Als hij er op in gaat, ontmoet hij haar vrienden: Noah, Jason, Rose en Alicia. Rick krijgt een rol toebedeeld in een gearrangeerde gebeurtenis, die gefilmd wordt om op YouTube te zetten. Maar alles loopt heel anders dan hem voorgespiegeld is. Kris verdwijnt.
Als Rick getuige is van haar ontvoering denkt hij er verder niet bij na: hij gaat haar achterna. Dan volgt een opeenvolging van bizarre gebeurtenissen, niet zonder gevaar.
Hij begrijpt steeds minder van wat er eigenlijk gebeurt, maar gaat stug door. Hij reageert op hetgeen er gebeurt, instinctief haast. Nadenken komt later wel.

Het is een verhaal dat je meesleurt in een verbazingwekkende opeenvolging van situaties die Rick als normale Hollandse jongen nooit eerder heeft meegemaakt.
Superspannend!
Boven de hoofdstukken staat aangegeven hoe laat het is, en meteen de tijd dat Rick al wakker is. Hij heeft namelijk besloten een eventuele jetlag te bestrijden door niet te gaan slapen. Dat verklaart voor een deel zijn reacties op bepaalde situaties en laat je soms ook twijfelen: is dit wel allemaal echt?

De ontknoping is verrassend!

Buddy Tegenbosch heeft ook videotrailers gemaakt voor dit boek en online media spelen een rol in Livestream. Voor die trailers vloog hij met filmer/fotograaf Martijn van de Griendt even heen en weer naar New York. Om precies twintig uur in Manhattan te zijn, net als zijn hoofdrolspelers.


https://www.youtube.com/watch?v=pQjOTPS6pvw

Buddy Tegenbosch (1975, Eindhoven) heeft de Sportacademie afgerond, maar werd toen piloot. Sinds 2000 is hij werkzaam als piloot bij Lufthansa in Duitsland.
Zijn eerste jeugdroman, Pokerface, was kerntitel van de Jonge Jury en is verkozen tot Jonge Lijster. Zijn tweede boek, Oog om oog, was eveneens een succes.

ISBN 9789000356973 |paperback | 192 pagina's | Van Goor | september 2017
Leeftijd vanaf 13 jaar

© Marjo, 25 september 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER