jeugd 13-15 jaar

Alison Goodman

http://www.alisongoodman.com.au

 

Blues voor Sirius

 

Een meisje van zeventien woont alleen. Ze kent haar vader niet, en heeft een problematische relatie met haar moeder. Ze is een eenling, heeft maar weinig vrienden. Dan ontmoet ze een andere eenling, met wie ze een opdracht moet vervullen. Tot dusver is dit een thema zoals je in veel jongerenboeken tegenkomt. Maar dit is sciencefiction.

Het verhaal speelt ergens in de toekomst en de jongedame, Joss, begint aan een opleiding 'tijdspringen'. Waarom ze dat zo graag wil, ontdekken we pas laat in het boek. Om op deze opleiding te komen heeft haar moeder overigens wel een handje geholpen, maar Joss vindt dat maar makkelijk. Liever zou ze meer aandacht gekregen hebben en krijgen. De opleiding waarin ze zal leren tijdreizen eist dat de studenten een koppel vormen. Nu is er een vreemde student aanwezig, een Choriaan. Dat is een buitenaardse bewoner, die van Sirius zouden komen. Een Choriaan is een wezen dat op de mens lijkt, maar twee neuzen, twee monden en twee enorme flaporen heeft. Eigenlijk zijn Chorianen altijd met z'n tweeën, maar nu is er een enkeling op de opleiding. En hij wil Joss als partner. Hij herkent iets in haar.
Maar professor Camden-Stone wil deze samenwerking niet. Eigenlijk wil hij Joss helemaal niet op de opleiding, maar ja, haar moeders invloed!!
Joss ontdekt dat er een huurmoordenaar op de universiteit rondloopt, en zo is ze dan wel: ze wil weten hoe of wat. Dat leidt tot spannende avonturen...
Het is dus eigenlijk een gewoon verhaal in een sciencefictionjasje. Het is een gevoelig verhaal, een mooi verzonnen verhaal dat zeker niet ongeloofwaardig is, met een spannende en verrassende ontknoping.

 

ISBN 978 9050165204 Paperback 221 pagina's | Clavis | mei 2008 'Singing the dogstarblues' vertaald door Mechteld Jansen vanaf 14 jaar

© Marjo, november 2008

Lees de reacties, klik hier!