jeugd 13-15 jaar

Hilde E. Gerard

Enkele reis Brugge
Hilde E. Gerard


De zeventienjarige Kerstin Holzberger wordt door haar vader, die professor is aan de universiteit van Trier, naar België gestuurd. Een onbekende heeft hem namelijk bedreigd: hij moet de tunica Christi (onderhemd van Jezus) waar hij op dat moment onderzoek naar verricht, afgeven. Hij zal er wel geld voor krijgen, maar daar blijkt een andere reden voor te zijn. Als hij niet meewerkt zal men zijn dochter ontvoeren.


Holzberger ziet verband met een diefstal van een jaar eerder. Toen werd de gulden lijst met de sandalen van Jezus gestolen, door nalatigheid van de pastor van de kathedraal waar die relikwie bewaard werd. Als hij contact opneemt met de priester, blijkt er inderdaad van een soortgelijke bedreiging sprake te zijn. Het nichtje dat ontvoerd werd kwam vrij doordat de priester deed wat men vroeg. Maar dat is Holzberger niet van plan, hij stuurt zijn dochter naar een goede vriend en collega in Sint-Niklaas. Onderweg merkt ze een man op die haar lijkt te volgen. Ze weet hem te ontlopen en arriveert bij de vriend van haar vader.


Die stuurt Kerstin evenwel naar de buurvrouw. Als ze begrijpt dat ook de zoon van haar vaders vriend bedreigd wordt, besluit ze dezelfde trein te nemen als hij. Want hij gaat naar Brugge en in Brugge zal de Heilige Bloedprocessie gehouden worden. Kerstin vermoedt dat daar de derde roof zal plaatsvinden. Intussen heeft ze ook op de televisie gezien dat haar vader gearresteerd is.
En ze wil haar vader vrij pleiten, door de tunica te vinden.


Hoe dat allemaal moet is een grote vraag, maar gelukkig krijgt ze al snel de medewerking van Sebastiaan, de bewuste zoon. En zo belanden de twee jongelui in een groot en gevaarlijk avontuur, Degene die achter de diefstallen zit, deinst namelijk niet terug voor moord…


Zo, dit is een fijne jeugdthriller. We  volgen als lezer diverse personages, ook de slechteriken. Sommige dingen zijn wel heel toevallig, maar dat neemt niet weg dat het een meeslepend en spannend avontuur is. Met natuurlijk wat romantiek. Vlot geschreven, een goede spanningsboog. Achterin is er een verantwoording: wat is waar, en wat is verzonnen.


Hilde E. Gerard is een Vlaamse jeugdauteur en leerkracht. Enkele reis Brugge is al haar twintigste boek. Het wordt tijd dat ze ook in Nederland voet aan de grond krijgt!


ISBN 97890022760336 | Paperback | 176 pagina's | Uitgeverij Davidsfonds | augustus 2022
Leeftijd vanaf 13 jaar

© Marjo, 22 oktober 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER