jeugd 13-15 jaar

Jennifer Lynn Barnes

http://www.jenniferlynnbarnes.com

 

hspace="15"Hoog verraad
Deel 2 van de Fixer-reeks
Jennifer Lynn Barnes


Tess Kendrick gaat geen enkel probleem uit de weg, of die nu van haarzelf of van anderen zijn. Scholieren van de prestigieuze school Hardwicke kloppen bij haar aan als ze in het nauw gedreven worden. Tess laat kwalijke foto’s verdwijnen en ouders die na een echtscheiding het lesgeld van hun kinderen niet meer willen betalen, piepen na een onderonsje met Tess wel anders.


Tess heeft het fixen niet van een vreemde. Haar zus Ivy helpt de crème de la crème van Washington. Zelfs president Nolan doet weleens een beroep op haar. Ivy is goed in haar werk maar ze weigert haar werkzaamheden met Tess te bespreken. Wie de een helpt, haalt zich de woede van de ander op de hals. Daar weten Tess en Ivy inmiddels alles van. Ivy vindt het beter dat Tess zo min mogelijk over haar werkzaamheden en cliënten weet. Het frustreert Tess mateloos. Onlangs nog liep ze Walker Nolan, de zoon van de president, in haar eigen huis tegen het lijf. Wat deed hij bij Ivy? Heeft hij hulp nodig?


Sinds kort wonen Tess en Ivy bij elkaar. Na de dood van hun ouders groeide Tess bij haar opa op. Nu haar opa er niet meer is, heeft Ivy de zorg voor haar zusje op zich genomen. Tenminste, dat dacht Tess aanvankelijk. Ivy blijkt haar zus helemaal niet te zijn. Ze is Tess’ moeder! Ivy heeft Tess jaren geleden bij haar ouders en daarna bij haar opa achtergelaten. Tess moet erg wennen aan het idee dat Ivy haar moeder is. Bovendien vindt ze het moeilijk te accepteren dat Ivy lange tijd geen moeder wilde zijn en zich nu ineens met alles bemoeit.


Terwijl Tess erachter probeert te komen waarom Walker Nolan een beroep op Ivy doet, hebben haar medestudenten haar hulp hard nodig. Tess heeft Emilia Rhodes beloofd haar te helpen president van de studentenraad te worden. Het is geen eenvoudige opgave want Hardwicke is Washington in het klein. Veel leerlingen hebben invloedrijke ouders en de concurrentiestrijd is groot. John Thomas Wilcox aast op dezelfde functie en hij is van plan het spel hard te spelen. Ook Henry Marquette mengt zich in de strijd. Henry is een goede vriend van Tess en ze vindt het vreselijk dat ze hem niet kan steunen. Emilia en Tess zijn niet bepaald dikke vriendinnen maar Emilia had nog een wederdienst van Tess tegoed.


De strijd barst los. John Thomas blijkt geen enkel middel te schuwen. Als snel circuleert een kwalijke foto van Emilia door de school. Tess is er als de kippen bij. Op geheel eigen wijze zorgt ze ervoor dat de reputatie van Emilia gered wordt. John Thomas is echter niet van plan het erbij te laten zitten en komt met een volgende onthulling.


Walker Nolan is inmiddels bij een groot schandaal betrokken. Een gearresteerde en hoogzwangere terroriste beweert dat ze het kind van Walker draagt. De tussentijdse verkiezingen gaan bijna van start en de onthulling kan president Nolan dan ook ernstig schaden. Ivy zet alles op alles om de schade te herstellen maar dat is allesbehalve eenvoudig. De situatie wordt steeds grimmiger en Ivy vreest niet alleen voor haar eigen veiligheid maar ook voor die van Tess.


Hoog verraad is het tweede deel van de Fixer-reeks. Ik heb het eerste deel niet gelezen maar gelukkig heeft auteur Jennifer Lynn Barnes ervoor gezorgd dat alles uitstekend te volgen is. De lezer heeft al snel door wat er in het vorige deel allemaal gebeurd is.


Hoewel Nederlandse jongeren zich niet echt kunnen identificeren met de leerlingen van Hardwicke, is het verhaal spannend genoeg om de aandacht vast te houden. Ook al gaat om een echt Amerikaans verhaal, sommige tienerperikelen zijn universeel. Op elke school lopen immers pestkoppen rond en ook verliefdheden komen overal voor. Hoog verraad is een vlot geschreven verhaal over levensgevaarlijke complotten, nieuwsgierige tieners en nietsontziende terroristen. Bereid je voor op een ijzingwekkende ontknoping waarbij het nodige bloed wordt vergoten!


ISBN 9789000355822 | paperback | 287 pagina's | Uitgeverij Van Goor | Februari 2017
Vertaald door Annemarie de Vries 
Vanaf 14 jaar

© Annemarie, 11 maart 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER