jeugd 13-15 jaar

Jacqueline Wilson

Vriendinnen verliefd

 

 

Maud en Nadine zijn de vriendinnen van Ellen. Alledrie de meiden zijn dertien jaar maar Nadine en Maud zijn bijna veertien en Ellen is nét dertien geworden. Natuurlijk zijn Ellens vriendinnen een stuk mooier dan Ellen, denkt ze...
"Het is deprimerend als je twee allerbeste vriendinnen zo veel slanker zijn dan jij. En nog deprimerender als zelfs je stiefmoeder slanker is. Anna ziet eruit als een model. Ze is pas zevenentwintig en ze lijkt nog jonger. {...}Zij is mager en opvallend mooi. Ik ben klein en dik.
Ik ben niet echt dik. Niet echt. Maar dat ronde gezicht helpt niet. En eigenlijk ben ik helemaal rond."
De schoolvakantie is voorbij. Nadine was in Amerika, Maud naar Spanje en zij...zij was in hun vakantiehuis in Wales! En de hele vakantie regende het!
Tijdens die vakantie heeft ze Daniël ontmoet. Dumbo-Dan zegt hij zelf, zo noemt zijn familie hem als ze zich weer ergeren aan hem. Dan is twaalf, heeft wild haar dat alle kanten op staat en "een gekke kleine stompneus die hij telkens zenuwachtig optrok om zijn bril weer op zijn plaats te schuiven."
Als de vakantie afgelopen is vraagt hij of hij haar mag schrijven.
Hij zeurde net zo lang tot ze toegaf en haar adres opschreef voor hem.
Eenmaal weer op school blijkt Nadine een vriendje te hebben. Voor ze het weet flapt Ellen eruit dat zij ook een vriendje heeft... Dan! Ze durft niet te zeggen dat hij pas twaalf is - Liam van Nadine is al zeventien en een stuk! - . Ze fantaseert er op los over Dan, in haar verhalen naar haar vriendinnen toe is het een enorme knappe jongen. En dan zorgt Dan voor een verrassing...

Het verhaal wordt verteld door Ellen en zij is een lekker nuchtere, gevatte, humoristische meid. Elk hoofdstuk wordt vooraf gegaan door een lijstje zoals; negen dromen, negen dingen die ik HAAT aan school enz. Natuurlijk worden jongens besproken en zoenen en 'de eerste keer' maar het is geen gedweep. Leuk meidenboek.

 

ISBN 9789026123320 De Fontein, Davidsfinds/Infodok 2007, paperback 173 pagina's vanaf 13 jaar.
Oorsprokelijke titel Girls in love, vertaling Annemie Boonen,

© Dettie, oktober 2007.

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik hier!