jeugd 13-15 jaar

Renske Derkx

http://www.renskederkx.nl

 

altBekentenissen van een flapuit
Renske Derkx


Noa, de ik-figuur in dit boek, vertelt over haar liefdesavonturen. Ze is een zestienjarige tiener, heeft een jonger broertje en een jonger zusje. Ze ontdekt dat ze verliefd is op Roger, die een klas hoger zit dan zij, maar dat kan ze natuurlijk niet zonder meer toegeven. Zeker niet als ze denkt dat hij gewoon vrienden genoeg vindt. Ze heeft een paar keer een afspraakje, maar echt denderend verlopen die niet. Puberale onzekerheden spelen een grote rol in dit verhaal!
Haar vriendinnen, Lola en Maud, zorgen er voor dat ze een afspraak maakt met Camiel. Noa is zeer verrast als blijkt dat Camiel de oudere broer is van Roger. Er is notabene nog een broer, maar die laten we met rust.
Behalve Noa, hebben Maud en Lola ook zo hun vriendjes, hun verliefdheden, en kleine verdrietjes.
Soms helpen ze elkaar, soms gaat dat meer van de regen in de drup, maar ze blijven elkaar steunen.
Dat is zo’n beetje het verhaal.


Er is nog een kleine zijweg: Noa blijkt het niet zo goed te doen op school  en haar mentor denkt dat ze faalangst heeft. Daar is een cursus voor, en haar ouders willen dat ze daar heen gaat. Daar ontdekt ze dat ze echt wel iets heel goed kan: ze haalt immers altijd achten en negens voor wiskunde!
Beetje raar dat daar gesteld wordt dat ze dat dan pas ontdekt. Al eerder in het boek vertelde ze dat ze drie dingen goed kon: ze was er goed in zichzelf voor paal te zetten doordat ze er altijd van alles uit flapte; ze kon best wel aardig schrijven, net als haar vader, en: ze had een wiskundeknobbel!
Ik had even de hoop dat er meer diepgang zou blijken te zitten in het boek van deze jonge schrijfster. Maar dat moet misschien nog komen. Het is al heel knap voor een debutante van zeventien jaar dat ze de aandacht met alleen maar liefdesperikelen vast weet te houden tot de laatste pagina. Ze vertelt heel vlot.
Wie weet wat er nog uit haar handen komt!
Overigens: meisjes van haar leeftijd zullen dit een heerlijk boekje vinden, ze zullen er zichzelf immers in herkennen!


ISBN 9789026123030| paperback|142 pagina's | Uitgeverij De Fontein | juni 2011
Leeftijd: vanaf 13 jaar

© Marjo, 9 juli 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER