jeugd 13-15 jaar

C.J. Daugherty

Het genootschap van de nacht
Wie kun je nog vertrouwen als iedereen liegt?
C.J. Daugherty

Allie Sheridan heeft zichzelf flink in de nesten gewerkt. Sinds haar broer van huis is weggelopen heeft ze zich steeds opnieuw in de problemen gestort. Nadat ze voor de derde keer binnen een jaar is gearresteerd zijn haar ouders de wanhoop nabij. Ze besluiten om Allie naar Cimmeria Academy te sturen, een strenge kostschool.

Wanneer Allie haar intrek op Cimmeria neemt, is ze nog steeds woedend op haar ouders. Hoe kunnen ze haar dit aandoen? Toch is ze onder de indruk van haar nieuwe school. Het gebouw waar ze voortaan haar dagen zal slijten is imposant en statig. Het ligt heel afgelegen en straalt gratie en rust uit. De slaapkamers zijn eenvoudig maar de openbare ruimtes zijn ronduit indrukwekkend. Personeel zorgt voor de maaltijden en houdt de vertrekken schoon. Zelfs haar bed wordt voor haar opgemaakt.

Tegenover al deze luxe staan strenge regels. Zo is er een avondklok en zijn telefoons, televisie, computers en internet verboden. Allie merkt al snel dat ze daar toch geen tijd voor heeft want ze moet hard studeren om het hoge tempo bij te houden. Het blijkt heel opmerkelijk te zijn dat Allie midden in de zomer op school is gekomen. Tijdens deze maanden verblijven alleen de meest veelbelovende leerlingen op school en nieuwe leerlingen voegen zich nooit in de zomer bij hen. De komst van Allie trekt dan ook enorm de aandacht. Volgens haar medeleerlingen moet er iets bijzonders met haar zijn. Cimmeria heeft immers nog nooit een uitzondering gemaakt.

Al snel heeft Allie twee mannelijke bewonderaars, de charmante en steenrijke Sylvain en de norse Carter. Sylvain is enorm populair bij de meisjes en een aantal van hen is dan ook erg jaloers op Allie. Er worden nare praatjes de wereld in geholpen. Allie wordt zwart gemaakt. Maar door wie? Ook gebeuren er steeds vreemdere dingen op Cimmeria. Op het schoolterrein wordt Allie aangevallen. Ze is de schrik nauwelijks te boven wanneer een schoolfeest compleet uit de hand loopt. Een vriendin van Allie raakt gewond en een andere vriendin, Ruth, wordt gedood.

De dood van Ruth wordt door de school als een tragische zelfmoord afgedaan maar Allie gelooft dat niet. Ze heeft het meisje gevonden en zag dat haar keel opengesneden was. Ruth is vermoord. Allie wordt dringend verzocht haar mening voor zich te houden en Sylvain en Carter proberen haar te beschermen tegen een naderende dreiging van buitenaf. Wat is er aan de hand op Cimmeria? Allie heeft gemerkt dat de andere leerlingen van de school uit steenrijke families stammen die al generaties lang onderwijs op Cimmeria volgen. Wat doet Allie uit een rijtjeshuis in Londen hier?

Dit boek gaat over vriendschap, liefde, geheimen en vertrouwen. Cimmeria herbergt mysteries. Zo is er het Genootschap van de nacht, een exclusief genootschap dat geheimzinnige opdrachten uitvoert. De identiteit van de leden wordt geheim gehouden. De sfeer op de school wordt steeds grimmiger en Allie weet niet meer wie ze kan vertrouwen. Wie is een echte vriend en wie een leugenachtige vijand? Wie beschermt haar en wie brengt haar in gevaar?

Dit boek is spannend en mysterieus. Er is iets heel vreemd gaande op Cimmeria en de waarheid is onthutsend. Er zijn de laatste jaren veel boeken in deze stijl verschenen waarbij twee heel verschillende jongens strijden om de liefde van het meisje. Toch is dit boek anders, er komt namelijk geen magie voor in het boek. Ook weerwolven, vampiers of andere bovennatuurlijke zaken, tref je in dit verhaal niet aan. Heel verfrissend. De spanning bouwt zich mooi op en ik ging steeds sneller lezen. Het deels open einde biedt gelegenheid voor een vervolg en ik hoop dan ook van harte dat er een tweede deel komt. Het genootschap van de nacht is een heerlijk boek.

ISBN 9789048813964| Paperback | 448 pagina’s| Moon| mei 2012
Vertaald door Annemarie Dragt |Vanaf 14 jaar

© Annemarie, 23 juli 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER