jeugd 13-15 jaar

Nova Ren Suma

http://novaren.com

 

height=Muren van verraad
Nova Ren Suma

De achttienjarige Violet heeft geweldig gedanst. Uiteraard. Violet is goed en dat weet ze zelf ook. De dans die ze zojuist zo glorieus heeft uitgevoerd, was haar laatste optreden in de stad waar ze opgroeide. Violet gaat een balletopleiding aan Juilliard volgen. Haar droom gaat in vervulling. Alles gaat precies zoals Violet altijd al heeft gewild. Zij, Violet, gaat een gouden toekomst tegemoet. Dat haar succes letterlijk ten koste van het leven van haar beste vriendin Orianna is gegaan, is bijzaak.

Voor Amber is geen succesvolle carrière weggelegd. De toekomst is een zwart gat vol onzekerheden. Amber zit opgesloten in Aurora Hills, een jeugdinrichting. Ze is veroordeeld voor de moord op haar stiefvader maar ze is onschuldig.  Nou ja, dat beweert iedereen en zelf is ze het ook min of meer gaan geloven. In de jeugdgevangenis bevinden zich naast Amber nog 40 jonge meisjes. Sommigen zullen op hun achttiende naar een gevangenis voor volwassenen overgeplaatst worden, anderen zitten een korte straf uit. Amber zal voorlopig niet vrijkomen.

Op een dag gebeurt er iets vreemds in Aurora Hills. Alle deursloten worden zomaar ontgrendeld. De meisjes kunnen zonder problemen hun cellen verlaten. De cipiers zijn nergens te zien. Vreemd genoeg heeft Amber het idee dat ze het bijzondere moment al eens eerder heeft meegemaakt. Ze herinnert zich flarden van een identieke dag. Hoe kan dat? Ambers celgenoot D’amour waagt het erop en probeert over de omheining van het gevangenisterrein te klimmen. Het eerste hek, dat bovenop met scheermessen bedekt is, weet ze te overbruggen maar tijdens het beklimmen van het tweede hek krijgt ze een flinke stroomschok. Het is een wonder dat D’amour haar ontsnappingspoging niet met de dood hoeft te bekopen. Wel is ze gewond geraakt. Amber zal een nieuwe celgenoot krijgen. Een nieuwe gevangene zal zich bij hen voegen.

Tijdens de ongewone nacht gebeurt er nóg iets vreemds. Amber komt oog in oog met een onbekend meisje te staan. Een meisje dat er rijk uitziet en niet als een gevangene gekleed gaat. Om haar pols bungelt een gouden armband met kleine ballerina’s. Even kijken ze elkaar aan en dan vraagt het meisje of ze Ori is. Amber schudt haar hoofd en niet veel later rent het meisje weg. Amber ziet haar nooit meer terug maar ze beseft dat ze weet wie Ori is. Hoe kan ze weten dat haar nieuwe celgenoot Orianna (Ori) zal heten? Hoe kan het dat ze steeds het idee heeft dat alles al eens eerder is gebeurd?

De mysterieuze onbekende in Aurora Hills was niemand minder dan Violet. De ontmoeting tussen de twee meisjes kan eigenlijk helemaal niet hebben plaatsgevonden. Toch hebben ze elkaar gezien. De tieners hebben niks met elkaar gemeen. Op Ori na dan. Eens waren de welgestelde Violet en de armlastige Orianna dikke vriendinnen. Ze waren allebei nog maar zeven jaar oud toen ze elkaar op dansles leerden kennen. Orianna was de ster van het gezelschap maar op haar vijftiende ging het mis. Twee meisjes kwamen om het leven en Orianna werd naar de gevangenis gestuurd. Niet veel later kwamen alle meisjes in Aurora Hills door een bizar ongeluk om het leven. Orianna was een moordenares maar hoe kan het dan dat Violet zich zo ongerust voelt als ze aan de moorden denkt?

Muren van verraad is een meeslepend verhaal vol mysterie. Wie zijn er door Ori vermoord en waarom? Ori komt over als een lief meisje en niet als een moordenares. Violet daarentegen is zelfzuchtig en bikkelhard. Toch is het Ori die in Aurora Hills is beland. Het is Ori die op haar vijftiende om het leven is gekomen. Ori was de ster van het dansgezelschap maar het is Violet die naar Juilliard zal gaan. Er klopt iets niet. Ook de ontmoeting tussen Amber en Violet is bizar en waarom heeft Amber steeds het gevoel dat ze in een soort tijdlus vastzit?

Muren van verraad is een boek om in één ruk uit te lezen. Dit beklemmende en invoelend geschreven verhaal maakt heel nieuwsgierig naar de afloop. Wat is er drie jaar geleden gebeurd tussen Ori en Violet en wat is de meisjes op Aurora Hills overkomen? Bereid je voor op een bijzondere ontknoping!

ISBN 9789045209821 | paperback | 349 pagina's| Karakter Uitgevers | juli 2015
Vertaald door Anne-Marieke Buijs
Vanaf 14 jaar

© Annemarie, 1 september 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER