jeugd 13-15 jaar

Michael Hoeye

De tijd stopt niet voor muizen

 

Hermux Tantamoq is een gewone muis, die een gewoon leven leidt als horlogemaker. Hij woont samen met Treffel, een lieveheersbeestje. Maar op een dag stapt Linka Perflinger - avonturierster, stuntvrouw en aviatrice - zijn winkel binnen en Hermux weet dat hij haar nooit meer zal vergeten.
Miss Perflinger's horloge dient urgent te worden gerepareerd: 'een noodgeval van het ernstigste soort', zegt ze nog, voordat ze de winkel uitstuift. Hermux repareert haar horloge razendsnel haar horloge maar... ze haalt het nooit op. Wanneer een rat met een smoes probeert het horloge af te halen, weet Hermux genoeg: hij zet zijn hoed op, sluit zijn winkel af, en gaat op zoek naar Linka: het begin van een bizar avontuur...


Hermux rolt van de ene vreemde situatie in de andere. Hij komt bij beroemde mensen over de vloer en bij ratten van het ergste soort en zelfs in een afslank/schoonheidsinstituut... Maar waar is Miss Perfinger? Hoe langer hij zoekt hoe meer hij zich realiseert dat ze in groot gevaar verkeerd. Hij weet dat ze is gekidnapt door een cosmetische chirurg Dr. Mennus die denkt dat Linka de formule om "eeuwig jong" te blijven heeft. Kan hij haar nog wel redden? Hoe kan hij haar vinden? Zijn de vrienden van Hermux wel te vertrouwen en waarom komt hij overal zijn buurvrouw tegen?


Een ontzettend leuk en echt spannend verhaal. De muizen handelen als mensen maar toch blijven het echte muizen. Het is met vaart en humor geschreven. Het leuke is dat je Hermux van een doodgewoon grijze, naieve muis ziet veranderen in een dappere doorzetter. Ik vond het jammer dat het verhaal afgelopen was. Dit boek is echt een aanrader! Het is het eerste deel van een serie van 5. Het tweede deel heet 'Het zand van de tijd'. Daarna komen er nog 3 delen en ik ga zeker proberen deze te pakken te krijgen.

Michael Hoeye woont in Oregon, Amerika. Hij werkte als designer, modefotograaf en leraar. Hij studeerde psychiatrie en religie aan de Union Theological Seminary in Manhattan

 

ISBN 9050006000 Gebonden, 273 pagina's Verschenen: februari 2002 Vassallucci
Vanaf 14 jaar

© Dettie

Reageren? Klik hier!