jeugd 15+

Hay van den Munckhof

Race door de tijd
Hay van den Munckhof


Samen met jeugdvriend Arne staat Maya voor de poorten van de Magische Academie in Nieuw-Amsterdam. Eindelijk is het zover, dit is waar Maya van gedroomd heeft. Ze wil tijdreizen. Met haar wiskundig inzicht is ze vooral geïnteresseerd in de technische en theoretische kant van het rijdreizen. Arne daarentegen is de talenspecialist. Hij heeft zich al enorm verdiept in de Oud-Nederlandse talen, het Fries, de Vikingtaal, oud Sasisch etc. Hun woonplaats Duurstede (het vroegere Dorestad) is hierin zijn uitgangspunt.


Maya staat te trappelen om haar nieuwe leven te beginnen maar Arne heeft meer oog voor Maya. Iets wat Maya stoort. Zij wil afstand houden.


De dagen op de academie zijn spannend en enerverend. Helemaal als ene Knut veel belangstelling voor Maya toont. En zij? Zij valt als een blok voor de aantrekkelijke Zweed. En deze Knut zorgt er voor dat Arne dat te weten komt, met alle gevolgen van dien.


Na zijn ontdekking heeft Arne zich namelijk aangemeld voor een gevaarlijke tijdreistest en is gelijk vertrokken. Pas dan beseft Maya wat hij voor haar betekent! Gelukkig begrijpen de professoren dat de situatie voor Arne en Maya verschrikkelijk is. Maya mag vervolgens ook naar de tijd van Arne, alleen is er één probleem... Maya is gekleurd. En gekleurde mensen werden heel slecht behandeld in de tijd waar Arne naar gereisd is...


En dan volgt een spannend verhaal dat zich plaatsvindt in een heel andere wereld dan nu. De verhoudingen tussen rijk en arm is enorm en zwarte mensen zijn ondergeschikt en handelswaar. Het wordt nog spannend, want Maya moet Arne zien te vinden maar hoe zal hij reageren als hij haar ziet? 


Het verhaal is lekker en het is ook bijzonder om over de tijd te lezen waar ze naar vertrokken zijn. Het boek zou ook leuk zijn om te gebruiken voor een spreekbeurt.
Wel is het verhaal duidelijk de aanloop naar het vervolg en daar kijk ik erg naar uit!


ISBN 9789464640526 | e-book | 95 pagina's | H!P Publishing |  26 oktober 2022
Leeftijd 15+

© Dettie, 10 december 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER