jeugd 15+

Thomas Desmet

Arendsoog – een brug te ver
Thomas Desmet


De zeventienjarige ik-persoon, Anton Arend, heeft een baantje naast zijn schoolwerk: hij is detective.
(De hoofdstukken heten dan ook: de zaak van…)
Hij is goed in zijn werk, men weet hem wel te vinden: degene die denkt dat het vriendje of vriendinnetje buiten zijn of haar boekje gaat; degene die wil weten wie zijn motor beschadigd heeft; zelfs degene die zijn of haar echte vader zoekt.
Anton helpt je aan een antwoord.


Maar zijn eigen leven is sinds kort helemaal veranderd: voor Het Ongeval had hij dromen, was zijn moeder een populaire directrice, en waren zijn ouders nog bijeen. Na Het Ongeval zijn zijn ouders gescheiden, is zijn broer uit huis gegaan, en kijkt iedereen hem met de nek aan. Behalve als hij hun problemen mag oplossen.


Een vooraanstaand lid van de gemeenschap is bij een fataal ongeluk omgekomen. Antons moeder zou daarbij betrokken zijn. Hij kan zijn eigen probleem maar niet uit zijn hoofd zetten: Wat is er dan precies gebeurd op die avond? Hoezo heeft zijn moeder daar iets mee te maken?


Anton ontdekt dat er allerlei louche zaakjes speelden – en nog spelen - in zijn dorp.
Was het maar zo eenvoudig als uitzoeken wie de echte vader van iemand is! Hier is van alles gaande, waarbij je niet weet wie te vertrouwen is en wie je erin luist.
Zijn schoolgenoten zijn veelal kinderen van de betrokkenen, en daardoor ook zelf betrokken.
De onderlinge verhoudingen tussen oud en jong zijn verward, het is aan Anton om dat allemaal uit te pluizen.


Een detective-thriller van een onbekende schrijver, die een belofte lijkt voor de toekomst.
Het verhaal is spannend, het zit goed in elkaar.
Door de diverse opdrachten die Anton krijgt is er veel variantie, zijn de invalshoeken vaak anders. De hoofdzaak blijft evenwel Het Ongeval. Daar duikt dan ook het gevaar op wat dit boek tot een thriller maakt.
De achtergrond is de belevingswereld van tieners. Hun leefwereld en het omgaan met elkaar wordt uitstekend beschreven met vlotte dialogen.

ISBN  9789002277504 | Hardcover | 266 pagina’s | Uitgeverij Davidsfonds | maart 2023
Leeftijd vanaf 15 jaar

© Marjo, 29 maart 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER