jeugd 15+

Robin Benway

Bonustrack


Audrey (16) woont in Amerika, ze zit gewoon op school en heeft een baantje in een ijssalon voor wat extra geld. Ze is helemaal gek van muziek en bezoekt ook veel optredens. Haar vriend Evan is zanger van het onbekende bandje de Do-Gooders. Ze gaat altijd met haar beste vriendin Victoria en Jonah (vriend van Victoria) kijken naar Evan als hij moet spelen.


Evan praat alleen maar over zijn band en hoort niet eens wat Audrey te vertellen heeft. Ze heeft dat getest door te zeggen dat de kat in brand stond, maar hij praatte gewoon door. Audrey is dat allemaal helemaal zat en maakt het uit en dan begint het...
Diezelfde avond speelt Evan een nieuwe song getiteld 'Audrey wacht!' Het is een liedje dat gaat over het uitmaken door Audrey. De 'zaal' gaat helemaal uit z'n dak, het liedje wordt opgepikt door studenten en het wordt een landelijke superhit!
Al gauw wordt bekend dat zij de Audrey van het liedje is en vanaf dat moment staat haar leven op z'n kop. Ze wordt door journalisten en fotografen achtervolgd. Er worden dingen in scène gezet zodat ze, met foto, in de schandaalpers komt. Audrey krijgt honderden mailtjes waarin ze wordt uitgescholden voor slet, of geprezen door fans. Weekbladen willen een interview maar dan blijken haar woorden helemaal verdraaid weergegeven.
Gelukkig heeft ze Victoria die haar trouw bijstaat en ook haar collega James van de ijswinkel blijkt een geweldige jongen te zijn.
Audrey probeert gewoon door te gaan met haar leven maar door al het gedoe rondom haar wordt het wel heel moeilijk. Op school zijn de leerlingen ineens heel anders tegen haar en voor de school staan steeds meer mensen haar op te wachten omdat ze een handtekening willen of stiekem een foto van haar willen maken. In de ijswinkel wordt het ook steeds drukker...
Ze wordt er helemaal daas van en wil dat iedereen haar eens met rust laat. Door de grote druk krijgt ze ook nog ruzie met Victoria en James en dan weet ze helemaal niet meer wat ze moet doen...


Heerlijk boek, Audrey vertelt zelf het verhaal. In het begin is het even wennen omdat Audrey steeds inwendig commentaar geeft op alles, maar na drie bladzijden verwacht je eigenlijk haar humoristische reacties al.
Viktoria is de nuchtere tegenhanger voor het chaotische leven waar Audrey in beland is en dat is maar goed ook!
Doordat zowel Audrey als Viktoria auto rijden denk je in het begin dat ze minstens achttien zijn en dan is het even vreemd als je leest dat ze 'pas' zestien zijn.
Erg leuk verhaal.


ISBN 9789026123740, pocket, 317 pagina's uitgeverij de Fontein juni 2008 Vertaald door Karin Breuker  15+

© Dettie, juni 2008

Lees de reacties op het forum, klik hier!